Pepper Pad 2 – a legpazarabb hordozható eszköz ever

By  | 

Valószínűleg egy laptop, egy pda, egy nintendo és egy mobiltelefon nászából született a fenti pazar készülék. A cucc egy Linuxos tablet PC 21 cm képátlójú touchscreennel, 624MHz-es processzorral, 20Gb-os vinyóval, 256MB RAM-mal, beépitett 802.11g-s WiFivel, Bluetooth-szal és egy SD kártya olvasó slottal. Érdekes megoldás a középen félbevágott QWERTY billentyűzet, amelynek egyik fele a képernyő bal-, a másik a jobb felén található. Az SMS-hez edzett ujjaknak talán nem lesz nehéz megszokniuk.

Az 1 kg súlyú Pepper Pad SVGA TFT LCD kijelzője 800×600 pixeles felbontást nyújt. Fizikai kiterjedése nagyjából egy A4-es lapnak felel meg (309x175x20mm), vagy ha a vastagságot is nézzük, akkor inkább 200-nak. Az újratölthető lítium-polimer akkumulátora egésznapos (!) működést biztosít, de természetesen elektromos hálózatról is működtethető. Az egész készüléket ütés, kopás és fröccsenő víz elleni védelemmel is ellátták, a mindennapi használhatóság érdekében.

Szolgáltatásait tekintve mindent tud, amit korunk multimedia PC-inek tudniuk kell: web böngészés, email küldés, intsant messaging, szövegszerkesztés, MP3 hallgatás, videózás, hangrögzítés stb. Ezen felül beidomíthatjuk a lakásban található összes távirányítós eszköz vezérlésére. Ami az adatbevitel és irányítást illeti a billentyűzeten kívül rendelkezik, 4 irányú game-paddal, trackball-lal, tollal az érintőképernyőhöz, hogy pacal evés után ne tapogassuk össze zsíros ujjunkkal.

Eddig nem gondoltam, hogy valaha laptopot veszek és a különböző PDA-k sem elégítették ki az igényemet. Viszont végre egy eszköz, ami minden tekintetben teljesíti az elvárásaimat: nem merül le 2-3 óra alatt, könnyű, kicsi, de mégis hozza a minimum szükséges felbontást web böngészéshez és DivX nézéshez. És ami a legfontosabb az árával sem szálltak el, sőt.

Árcetli: $799-ért (159 000,- Ft) kapható. http://www.pepper.com/