GeForce GTX 480 SLI – a 3 több, mint a 4?

By  | 

A hardverfejlesztők számára az elvetemült, kőgazdag gémerek jelentik a  legjobb célcsoportot, a vásárlóerő krémjét. Szinte bármit, bármennyiért el lehet adni nekik, ha 12 fps sebességnövekedésről van szó Call of Dutyban, vagy ha még eggyel nagyobb felbontásban és élethűbbre állított fizikával sem akad az aktuálisan kedvenc mészárlós játék.

Extra házat, tápot és hűtést igénylő tripla SLI setupok már évek óta elérhetőek a piacon, így ezzel már nem lehet a figyelem középpontjába kerülni LAN-partyn. De mivel lehet ezt überelni? Mivel mással, mint egy négy videókártyát csatasorba állító SLI rendszerrel.
A holland hardware.info csapata összerakott egy elég agresszívre sikeredet gépet: 4 db NVIDIA GeForce GTX 480 1536MB egy X58-ös alaplapba pattintva, mellé a ma elérhető leggyorsabb proci, egy Intel Core i7 980X Extreme Edition, hozzá még 6GB Corsair Dominator GT DDR3-2000 CL8 triple RAM kit és egy 1500W-os SilverStone Strider Modular táp a meghajtáshoz.

A nagy rekorddöntögetés viszont jól elmaradt. Az összesen több mint 4000 euró (1,1 millió Ft) értékű cuccot magában foglaló rendszer csak 1-2%-kal tudta felülmúlni a tripla rendszert, sőt számos benchmarkban alul is maradt a versenyben. Verdikt: egyelőre érjük be a tripla SLI-val a quad setup látványnak szép, de felesleges pénzkidobás.

23 hozzászólás