Nikon Coolpix S1000pj – Digicam beépített projektorral

By  | 

A Nikon Coolpix S1000pj tud mindent, amit egy kategóriájában valamirevaló digicamnek tudnia kell: 12 megapixel, NIKKOR lencsék 5x optikai zoommal, ISO 64-6400, 2.7 collos kijelző, 5-pontos VR képstabilizátor, tárgyfelismerés/követés, mozgókép rögzítés stb.

Amivel viszont kitűnik a tömegből: a világ első digitális fényképezőgépe, melybe egy mini projektor is helyet kapott. Így utazás, buli, nagymama lakása és egyéb HDMI/USB kábel és számítógépmentes környezetben nem csak a kisméretű LCD köré feszülve tudjuk végignézegetni a fotókat, hanem 100 cm-es képátlóval, külön segédeszköz nélkül kivetíthetjük, csak egy megfelelő méretű szabad falfelületre lesz szükségünk. A manuális lapozás helyett választahtunk különböző automata vetítése módokat, melyek alá akár Mp3-at is bekeverhetünk.

 

Sokszor ugyan nincs rá szükség, de már volt olyan alkalom, hogy jól jött volna, így ha projektor minősége csak legalább fele olyan, mint a fényképezőé, akkor mindenképpen hasznos funkció, különösen, ha egy firmware upgradenek köszönhetően egy PowerPoint prezivel is meg tudna birkózni. Ősszel érkezik $430 (79 990,- Ft)  körüli áron.