Fülesajánló mp3 lejátszókhoz

By  | 

[eyesight]  Szinte mindenki használ valamilyen multimédiás-audio eszközt. Általános probléma a fülhallgatók korai halála. Ezt nehéz orvosolni, mivel a legjobb fülhallgatók is tönkremennek idővel. Viszont nem mindegy milyet választunk következőnek. Ma már minden lejátszó képes viszonylag élvezhető hangminőséget produkálni, ezért a legnagyobb hangsúly általában a fülesre esik. Ha nem szeretjük, hogy a zsinóron keresztül állandóan kiesik a fülünkből a szpíker, válasszunk fül mögé akasztható, ún. Click On fülest, ezek általában nagyobb hangszóróval rendelkeznek, amik szépen, és tisztán adnak ki , mély és magas hangokat egyaránt. Hátrányuk, hogy a hangszínek enyhén keverednek.

Kategórián belül külön ajánljuk a Hama HK 267 Clip fülhallgatóját, amit körülbelül 1500 forintért beszerezhetünk. Kedvező ára melett mindenkinek megengedhető, és a tulajdonságai is említésre méltóak, aranyozott jack dugóval, fonott tapintású zsinórral, esztétikus megjelenésével, 84 mW tejlesítményével és a 105dB-s érzékenységével tökéletes ár-érték arányt képvisel.

További kedvelt ezközök a szilikonos-betéttel rendelkező ún. Bass Boost fülesek. Ezek gyengébb teljesítményük ellenére, a fizikai törvényeit kihasználva adják át a mélyebb rezgéseket tökéletesen a dobhártyánknak, ráadásul a külső zajokat is remekül tompítják. A titkuk a fülhallgató testéből kiemelkedő szilikon-betét. A vastagabb pénztárcájú olvasóinknak ajánljuk a Philips SHE9700 as modelljét amely 12.000,-Ft-ért 6-23 500 Hz-es fraevenciatartományával képes a legmélyebb és legmagasabb hangokat is finoman kiadni, mielőtt rohannánk érte a boltba, érdemes megnézni, hogy lejátszónk egyáltalán kezeli-e ezeket a hangokat, mert ha nem, feleslegesen villogunk egy ilyen ezközzel. Hasonló Bass Boost-os füles, a Hama HK-256-os olcsóbb változata 1600 forintért az általános 20-20.000 Hz-es érzékenységével.

A 90's retro kedvelőinek továbbá ajánljuk a Panasonic RP-HV103E-K fülhallgatóját, mindenféle fülbe helyezkedő, ragadós, szilikonos kiegészítő nélkül, hasonlóan kedvező érzékenységgel, és a már-már klasszikus megszokott hangzással 1500 forint körüli áron. Kiemelkedő basszushatásokat senki ne várjon tőle. Az elfogult kísérletezőknek pedig ajánljuk a klasszikus forma, és a Bass Boost keverékét, a Panasonic RP-HV-200E S fülhallgatót.