Ultrahanggal a lepedék ellen

By  | 

A fogkefék, már-már a mosóporokat megszorítva a kiélezett küzdelemben egyre intelligensebbek lesznek. Intelligens fej, intelligens sörték, a hagyományosnál 80%-kal hatékonyabb tisztítás. Kezdetben voltak a forgófejes elektromos fogkefék, melyek aztán elkezdtek rezegni, egyre jobban.
Az Ultreo az első kereskedelmi fogalomban kapható ultrahangos fogkefe, melyet a Washingtoni egyetem alkalmazott fizika laboratóriumában fejlesztettek ki. Más szóval olyan emberek, akik tudják, mit csinálnak. Általában.
Az ultrahangos fogtisztítást már korábban is használták rendelőintézetekben, de mostanra érett meg a technológia, hogy egy elfogadható méretű, kézbefogható verzióban kereskedelmi forgalomba is bemutassák, a másodpercenként 20 000 feletti rezgést leadó fogkefét, mely hasonló intenzitással rezgeti meg a kibocsátott vizet, mely ezáltal nagy hatásfokkal távolítja el a lepedéket.
Az Ultreo fejében megtalálható egy jelátalakító és egy speciális vezérlő, mely a sörtékbe irányítja az ultrahangot.
A szuperhatékonyságon kívül az Ultreo egyéb funkciók terén sem okoz csalódást. Visszaszámol, 30 másodpercenként jelez, majd a fogorvosok által ajánlott 2 perc után automatikusan kikapcsol. A fejegység bizonyos időközönként cserélendő, melyet egy a modern autókban az olajcserét jelző lámpához hasonló kijelző ad tulajdonosa tudtára. Ára $149 (27 900,- Ft).

2 hozzászólás

 1. Kara kán

  2012. május 5. szombat at 23:38

  Érdekes, hogy még az angol Wiki sem tudott eddig róluk, amíg be nem írtam.
  A népek azt mondják, hogy elektromos kütyük sem jobbak a sima, kézi keféknél. Ha valakinek ép, egészséges a keze, és jól tudja forgatni a fogkefét, akkor olcsón megússza.

 2. TóthEliza

  2015. január 5. hétfő at 11:46

  A fogorvos a fogköveket ultrahanggal távolítja el. Ez nyilván nagyobb energiájú ultrahang, esetenként fájdalmas is. A mindennapi használatban gondolom, gyengébb UH.-ot használnak, de biztosan nagyon hatásos.