Samsung Galaxy S5: erőmű retinaszkennerrel

By  | 

Pletykák helyett: Samsung Galaxy S5 végleges infók és fotók! (2014.feb.24 MWC)

A mobilháborúban a Samsung legnagyobb fegyverténye, hogy az alkatrészék legnagyobb részét saját maga gyártja „házon belül”, legyen az akár olyan meghatározó komponens, mint a kijelző, a memória vagy a processzor.

samsung_galaxy_s5_concept

A Samsung Galaxy S5-ben nagy eséllyel már a december 30-án bemutatott, világelső 8 gigabites-es LPDDR4 mobil memória chip fog dolgozni. A 20 nm gyártástechnológiás lapka 3200 MHz-en ketyeg, 25 GB/s elméleti sebességű adatátvitel biztosít, ami másfélszeres teljesítményt jelent az eddig elérhető LPDDR3 lapkákhoz viszonyítva, ráadásul mindezt 40%-kal alacsonyabb energiafelhasználással éri el. Az 1GB-os lapkából 4 db összepakolva egy 4 GB-os egységbe még mindig olyan vékony marad, hogy bármilyen mobileszközbe felhasználható lesz. Az új chippel elsősorban UHD / 4K felbontású kijelzőkkel érkező mobilokban, tabletekben és ultravékony notebookokban találkozhatunk majd.

A pletykák szerint a Samsung Galaxy S5 vagy az iPhone 5S-hez hasonlóan ujjlenyomatolvasót kap, vagy eggyel továbblép és már retinaszkennerrel érkezik, így akár egy kacsintással kioldhatjuk a billentyűzetet, érintőképernyőt. Mindezek mellett állítólag prociban is egy minden eddigit, az A7-est is überelő CPU kerülhet az új mobilba.

9 hozzászólás