Samsung Galaxy S5: erőmű retinaszkennerrel

By  | 

Pletykák helyett: Samsung Galaxy S5 végleges infók és fotók! (2014.feb.24 MWC)

A mobilháborúban a Samsung legnagyobb fegyverténye, hogy az alkatrészék legnagyobb részét saját maga gyártja „házon belül”, legyen az akár olyan meghatározó komponens, mint a kijelző, a memória vagy a processzor.

samsung_galaxy_s5_concept

A Samsung Galaxy S5-ben nagy eséllyel már a december 30-án bemutatott, világelső 8 gigabites-es LPDDR4 mobil memória chip fog dolgozni. A 20 nm gyártástechnológiás lapka 3200 MHz-en ketyeg, 25 GB/s elméleti sebességű adatátvitel biztosít, ami másfélszeres teljesítményt jelent az eddig elérhető LPDDR3 lapkákhoz viszonyítva, ráadásul mindezt 40%-kal alacsonyabb energiafelhasználással éri el. Az 1GB-os lapkából 4 db összepakolva egy 4 GB-os egységbe még mindig olyan vékony marad, hogy bármilyen mobileszközbe felhasználható lesz. Az új chippel elsősorban UHD / 4K felbontású kijelzőkkel érkező mobilokban, tabletekben és ultravékony notebookokban találkozhatunk majd.

A pletykák szerint a Samsung Galaxy S5 vagy az iPhone 5S-hez hasonlóan ujjlenyomatolvasót kap, vagy eggyel továbblép és már retinaszkennerrel érkezik, így akár egy kacsintással kioldhatjuk a billentyűzetet, érintőképernyőt. Mindezek mellett állítólag prociban is egy minden eddigit, az A7-est is überelő CPU kerülhet az új mobilba.

9 hozzászólás

 1. Vsmp

  2014. január 5. vasárnap at 11:27

  Remélem ehhez már lesz unibody alu házikó, és emberi kézben is elférő kistestvér.

 2. T75

  2014. január 5. vasárnap at 15:38

  De minek a csúcshardver, ha vacak Android lesz rajta? :)

  • én

   2014. január 8. szerda at 20:24

   vacak?

   miért,szerinted mi a jó?
   várj,ne is válaszolj,a rohadt félalma igaz? :D

   • csgery

    2015. április 1. szerda at 04:22

    WP?

 3. Muki

  2014. január 5. vasárnap at 18:23

  Ha a mini-vonalat nézem, akkor az S5 miniben lesz HD kijelző és 4mag. Kb leváltják az S3LTE-t majd, csak aládobnak egy jó qualcomm procit.
  Ez a retinaszkenner dolog nagy dobás lenne… mekkora öröm lenne az NSA számára.
  Egyébként szomorú, hogy ilyen brutális vasakkal fogják elérni az i5S folyamatosságát.
  (Persze itt majd egy 2k kijelzőt kell meghajtani)
  Ez a felbontás nem 5collon fog terpeszkedni, és az akkut is valahová be kell zsúfolni.
  LG G2-szerű méretekre számítok, viszont a Galaxy S szériának mindig vannak hardveres gombjai a kijelző alatt. Termetes egy dög lesz, az biztos.

 4. Kenyér

  2014. január 6. hétfő at 19:35

  @T75 Köszönöm! Pont ezt akartam én is írni. Az Android soha nem lesz olyan stabil, hogy bármilyen proci is ki tudná szolgálni. Bár igazából nem ezen múlik.
  Akkor mutatna nagyot a Samsung, ha nem az Androidot kozmetikázná „Samsungosra”, hanem csinálna (akár annak alapján) egy saját rendszert. Amit mondjuk nem sz*r le annyira, mint anno a Bada-t.
  Azzal talán felvehetné a versenyt az iOS-el. A két magos 5S bármikor gyorsabb, mint egy 4×2 magos GS4. (Tapasztalat)

 5. Dávid

  2014. január 6. hétfő at 23:07

  Ti nagyon szerencsétlenek lehettek, ha ilyen rossz tapasztalataitok vannak androiddal. Nekem egy középkategóriás LG-m van (L7 II) és még sosem fagyott le rajta a rendszer. Mivel 55e -ért vettem, nem várok tőle csodákat, van amikor gondolkodik a cucc egy-másfél másodpercet, ha például minden alkalmazást nyitva felejtek, de ennyit megér nekem az a 150 ezer, amennyivel olcsóbb egy felső kategóriás telefonnál.
  Mondjuk samsung nem kéne, volt egy Ace-em az tényleg gyakran lefagyott, de az egy hulladék volt. Olyan volt rajta az android mintha egy pentium 1-es gépen akarnék windows 7-et futtatni :D:D

 6. Dávid

  2014. január 6. hétfő at 23:09

  Amúgy nagyon tetszik ez a koncepciós rajz, ha maradna az 5″ és csökkenne a ház, akkor ütne igazán nagyot a dolog. De sajnos úgysem ilyen lesz, pedig szerintem sokaknak tetszene.

 7. Muki

  2014. január 7. kedd at 14:42

  @Kenyér:
  Amire te vágysz, úgy hívják, hogy Tizen OS.
  Egyébként az ART használatával némileg javulni fog az Android reszponzivitása, de kicsit kezd már elszállni a ló a hardverekkel. Brutális számítási teljesítményre képesek már ezek a rendszerek ( nyers erő van egy vagonnal, csak ugye össze is kéne azt fogni :) ).
  Igazából a felbontásra sem lehetne fogni, az iPad 4 és Air jó példa erre. Hiába nagy a felbontásuk, mégis minden optimalizált játék jól fut rajta ( máson meg ne izzadjon már meg!)