Mit hozott a Jézuska? És mi volt a listán?

By  | 

Ha az idén legtöbbször adott/kapott karácsonyi ajándékok listáját szeretnénk felállítani, akkor elég, ha követtük az elmúlt hetek Amazon eladási toplistáit. A gigastore a karácsonyi szezon alkalmával rettenetes forgalmat bonyolított, közel 10 millió terméket értékesítettek naponta (!) az évvégi hajrában és indítottak útra bedobozolva a karácsonyfák alá. Igazi logisztikai kung-fu. Csak Németországban 5000 főt kellett felvenni átmeneti segítségként.
Azt hiszem elmondhatjuk, hogy az Amazon eladási listái jól reprezentálják az idei Karácsony legnépszerűbb termékeit. Persze minket csak a kütyütoplista érdekel.

Az idei slágertermék egyértelműen az Amazon e-book olvasója a Kindle 2 volt. Vagyis annyi azért torzítja a képet, hogy az összehasonlító tesztekben többször győztesnek kikiáltott Barnes and Noble olvasója, nem szerepel az Amazon kínálatában. Nem véletlenül, hiszen a legnagyobb riválisról van szó. A Kindleből a kisebb 6"-os kijelzővel rendelkező verzió fogyott leginkább, de a nagyobb 9,7" kijelzős modell a 6. helyen végzett.

Ez igaz a 2.és 3. helyen befutott iPod Touchra is. Az olcsóbb 8 GB-s verzióból lényegesen több fogyott, mint a nagyobb 32 GB memóriával érkező változatból. És mi sem bizonyítja jobban, hogy raklapszámra vették az iPod Touchokat, hogy az AppStore-ban a Touchról kezdeményezett letöltések száma szenteste 1000%-kal megugrott.

A 4. helyen az első helyezetthez hasonlóan szintén egy új termékkategória. A szuperolcsó, YouTube kompatibilis videórögzítő a Flip UltraHD camcordere figyel. (az első generáció modell: Flip Mino)

A Panasonic 26 collos VIERA X1 LCD TV-je valószínűleg csak azért került a lista előkelő helyére, mivel a finisben $550-os listaár helyett $290-ért lehetett elvinni. Blu-ray lejátszóban szintén a Panasonic diadalmaskodott, belépő áru DMP-BD60-os modelljével.

Navigációban a Garmin Nüvi 260W, 265 WT és 285WT modelljei kerültek be a még a TOP10-be.

A TOP 25-ben van még az iPod classic, és Nano. Digitális fényképezőgép kategóriában is az olcsóbb kompakt modellek fogytak leginkább a Nikon Coolpix L20-szal és Canon PowerShot SD1200IS-sel az élen. Kategóriáját tekintve érdekesség még a Roku HD-XR Player, mellyel a NetFlix és az Amazon Video on Demand szolgáltatásain keresztül közel 50 000 filmhez férhetünk hozzá, online, legálban, az USA-ban.

Az egy dolog, hogy mit vásároltak, ajándékoztak legtöbben, de vajon hogy viszonyul ez a kívánságlisták tartalmához? A lista eleje szinte teljesen, még sorrendben is megegyezik: Kindle, iPod Touch, Flip UltraHD és tovább folytatva a sort sem szembesülünk nagy eltéréssel. Igaz kívánság oldalon az Apple Magic Mouse még bejutott a TOP10-be, és itt már drágább termékek is feltűnnek. Digitális fényképezőgép kategóriában a kompakt modellek helyett a Canon 500D és a 7D voltak a legvágyottabb modellek, míg TV fronton az LG 55 collos 120Hz vezetéknélküli HDTV-jére (55LH85) csorgatták legtöbben a nyálukat.
Te milyen kütyüt kértél, kaptál, ajándékoztál?

2 hozzászólás

  1. WwXx

    2009. december 29. kedd at 16:01

    Xbox360

  2. WwXx

    2009. december 29. kedd at 16:01

    Xbox360