Megérkezett Marty McFly önbefűzős cipője

By  | 

Legendássá váltak a Vissza a jövőbe 2. című film futurisztikus kütyüi, a légdeszka, a repülő autók, és nem utolsósorban az önbefűzős cipő. A rajongók már a film 1989-es bemutatása óta tűkön ülve várják, mikor válik valósággá valamelyik filmes ötlet, és ehhez nem akarják bevárni 2015-öt, azaz Marty McFly jövőbe érkezését.

Nos, a Nike lecsapott a cipőre, már tavaly levédette az ehhez szükséges technológiát, és megpróbálta a filmben szereplő darabok tökéletes mását elkészíteni, szóval nem kell már többé bajlódni a cipőbekötéssel, hamarosan villanthatunk vele az utcán.

A Nike Air Mag cipőkbe világító LED-paneleket is beépítettek, akárcsak a filmbeli változatban, amik 5 órán keresztül is tudnak majd világítani, már hogy ha a surranók fel vannak töltve teljesen, de természetesen a foszforeszkáló Nike logó sem maradt el. Az első 1500 pár legyártott 2011 Nike Mag cipőt éppen most, szeptember 8 és 18. között hirdetik meg eladásra az eBay-en,tehát naponta 150 darabot szórnak el belőle, de jófej módon a cég nem a saját számláját duzzasztja ezzel, hanem az ebből befolyó teljes bevételt a Michael J. Fox alapítvány számára, a Parkinson-kór gyógyítására ajánlják majd fel. A cipők ára, licitértéke méret függvényében 1800-3750 usd (350-700e Ft) között mozog!

A tömeggyártása jövőre indulhat be, addig is, akinek nem telik majd erre a csodacipőre, az nyomjon egy RSVP-t a Marty McFly Arrival Party-ra a Facebook-on, 2015. október 21-ére, és várja meg a többi technikai csodát, hátha addig kifejlesztik a többit is.

7 hozzászólás