Sanyo LP-XL50 – egészen közelről vetít

By  | 

Ha kicsi szobában lakunk, de teljes falon szeretnénk nézni a Rambo IV-et, akkor sem kell feltétlenül kiraknunk a kertbe a projektort. Segít a Sanyo LP-XL50-ös céleszköz, mely 8 cm(!) távolságból 2 méteres falravetített képátlót tud produkálni extrém rövid fókusztávolságának és a penge optikai motornak köszönhetően.

A WC-ben történő házimozi kialakításon kívül más gyakorlati haszna is van az újításnak. Előadáson, prezentáción nem lóg bele az előadó feje a képbe, vagy ha az előző esti buli utóhatása úgy indokolja laposkúszás bevetése nélkül is el tudjuk hagyni a céges tréninget, anélkül, hogy árnyjátékkal hívnánk fel távozásunkra a figyelmet.

A projektor remek trapézkorrekcióval rendelkezik, így függőlegesen is felszerelhető, de akár az asztallapra is tud vetíteni.

Bal oldalt a tavaly debütált LP-XL40-es, mely 108 cm-ről tudott 2 méteres képet produkálni, míg a most bemutatott LP-XL50-es, melyet 1 méterrel közelebb tolhatunk a falhoz, ugyanezt tudja, de 8 cm-ről. Szép fejlődés 1 év alatt.
Max felbontása 1024 x 768 pixel, ami upscalinggel 1920 x 1080 növelhető. Fényereje 2000 lumen, súlya pedig 7,8 kg. Az Lx50-es decemberben érkezik és $5,000-t (950 000,- Ft) kell érte lecsengetni, ami egy valamirevaló HDMI bemenet nélkül nem biztos, hogy megéri.