Cube World, avagy a digitális panellakók

By  | 

Bírod a virtuális állatokat és már vagy négy agyonéheztetett Tamagotchi klón lapul a fiókodban? Itt egy hasonlóan interaktív állatfarm vagy inkább panelprogram és még etetni, gondozni sem kell az íróasztalra épített Havanna digitális pálcika lakóit, akik remekül elvannak egymással.

Szóval 3x3x3 cm-es kockákról van szó. Mindegyiknek van egy pálcika lakója, aki a kocka egyik oldalán lévő kijelzőn jelenik meg. Négy speciális karakter van és midegyiknek megvan a saját hobbija: Slim egy bottal hadonászik, Dodger focizik, Scoop kutyabarát, Whip pedig előszeretettel ugrókötelezik, aminek az alsó szomszéd felettébb örül, ha vasárnapi ebédbe belehullik egy vakoltdarab a plafonról.

Minden kockán van 3-3 gomb, melyek segítségével különböző karakterfüggő tevékenységeket és játékokat lehet lefolytatni a virtuális figurákkal: ugrálás, rugdosás, zsonglőrködés, fekvőtámaszozás, kígyóbűvölés stb, de a figurák saját magukat és egymást is elszórakoztatják, illetve önálló életre kellnek. A kockákban a mozgásérzékelők figyelnek, így pl. a Slim kockáját megpörgetve hasra esik. Ha pedig nagyon rossz napja van a fejét veri a falba vagy éppen az öklét rázza feléd.

Viszont a lényeg még csak most következik: ha kettő vagy több kockát panelházszerűen összekattintunk a szomszédok önmaguktól interakcióba lépnek egymással, ami nem csak annyit jelent, hogy átkopognak a falon, hanem saját dobozukban lehúzzák a redőnyt és átmennek szomszédolni. Slim és Dodge baseballozik, ha egy kockába kerülnek, Scoop és Slim a kutyát szórakoztatják. Persze ha kell táncolnak, verekednek vagy kötelet húznak.

Összesen 16 kocka pakolható össze virtuális lakóteleppé. A kombinációk és lehetőségek száma közel végtelen és mindig történhet valami meglepő, korábban nem látott akció: pl. ha kockákból legalább 4 emeletes tornyot építünk és Whipnek éppen úgy van kedve, akkor bungee jumpingban alávetti magát.

Videó (1,5 Mb wmv)