LG TV és házimozi újdonságok – CES2011

By  | 

[CES2011] Az LG egyik leginkább várt újdongása az okos TV (Smart TV), amely a „mutass rá, kattints, irányítsd, egyszerűen okosabb” koncepciójának részét képező Home Dashboard  és a Magic Motion Remote Control fantázianevű mozgásérzékelős távirányító egyszerű és intuitív hozzáférést biztosít az okos TV által kínált funkciókhoz.

Az LG meglévő USB és DLNA funkcióit kiegészítő „Media Link” csatlakozási lehetőséggel a „Smart Share” technológia nagy szabadságot ad az LG okos TV felhasználóinak a számítógépen tárolt tartalmak TV képernyőn történő közvetlen megjelenítéséhez. Azonkívül, hogy a nézők könnyedén megtekinthetik a számítógépen tárolt tartalmakat a nagyméretű TV képernyőn, a „Media Link” funkció lejátszás közben további információkat kínál a lejátszott tartalomról, például az összefoglalót, a stáblistát és a nézői értékeléseket.

A CES-en mutatja be az LG új Smart TV Upgrader (ST600) készülékét is, amely az okos TV által kínált funkciókat biztosítja a hagyományos TV készülékekhez, HDMI csatlakozáson keresztül.  Az LG okos TV nemcsak a helyi szolgáltatók tartalmaihoz, hanem a legnépszerűbb nemzetközi tartalmakhoz és műsorokhoz is hozzáférést biztosít. Gyorsan növekszik az elérhető TV alkalmazások száma, amelyek között játékokat és oktató programokat egyaránt találhatnak a felhasználók. Az LG okos TV funkciói számos modellben helyet kapnak, így például a NANO FULL LED technológiás okos TV-kben és az LG okos 3D plazma TV-kben.

Szintén a CES keretében mutatta be az LG az LW6500 típusszámú új LG CINEMA 3D TV-t, ami új szintre emeli a 3D képek fényerősségét és tisztaságát a rohamléptékben fejlődő technológia és a mozikban találhatóhoz hasonló polarizált 3D szemüvegek segítségével. Az LG szabadalmazott FPR technológiának (Film-type Patterned Retarder) köszönhetően a TV nemcsak kimagasló, pengeéles és villódzásmentes 3D képet, hanem szélesebb látószöget is biztosít a nézők számára. Az LW6500 CINEMA 3D TV-hez mellékelt kényelmes 3D szemüvegben nincsenek elektromos alkatrészek, így nem szükséges újratölteni.

A televíziókon kívül az LG Las Vegasban mutatja be új 3D Blu-ray házimozi rendszereit, 3D Blu-ray Disc lejátszó készülékeit, 3D monitorjait, 3D laptopjait és 3D projektorait is és egy 2,9 mm vékony OLED TV-t is. Folytatás a tovább után!

Az LG a közeljövőben mutatja be a giga 180 inch (454 cm) képátlójú több képernyőből álló plazma kijelzőjét, ami háromszor hármas elrendezésbe csoportosított kilenc ultra-keskeny kerettel rendelkező képernyőt foglal magában, és a végtelenségig bővíthető. A CES-en megtekinthető továbbá az LG HX996TS típusszámú, első valódi 3D hangzású otthoni házimozi rendszere, a HB906SB 3D Blu-ray házimozi rendszer, egy 3D hálózati Blu-ray lejátszó és a D42P 3D monitor.

Az otthoni szórakoztatás jövőbeli reménységei az LG forradalmian új OLED TV készülékei. Ezek között megtalálható egy 31 inch (~79 cm) képátlójú, mindössze 0,29 cm keskeny 3D modell, valamint egy 15 colos (~38 cm) modell (15EL9500). Az OLED TV-k képpontjai saját maguk állítják elő a fényt, így teljesen új színvilágot, tisztaságot és a fekete szín valódi mélységét kölcsönözik a képeknek.

Az LG bemutatja még PV550 típusszámú, új, érintőceruzás plazma TV-jét, amellyel a felhasználók gyorsan és könnyedén írhatnak, rajzolhatnak, játszhatnak vagy szerkeszthetnek különböző tartalmakat a TV képernyőjén, a PV550 a TV készüléket egy interaktív „játékszerré” változtatja. A plazma TV kínálat a PZ950 modellel válik teljessé, amely az LG kimagasló 3D plazma képminőségét ötvözi az LG okos TV funkciókkal.

Ami a Blu-ray részleget illeti, a médiakönyvtár (Media Library) létrehozását támogató BD690 3D hálózati Blu-ray lejátszó teljes körű HDTV élményt nyújt a 2D és 3D Blu-ray lemezek lejátszáshoz, valamint helyben tárolt digitális médiakönyvtárral segíti a kedvenc tartalmak kiválasztását. A BP610 a hordozható szórakoztatás terén is kimagaslót nyújt kompakt kialakításának, valamint internet és HDMI csatlakozóinak köszönhetően.

Az LG a kiállításon szintén bemutatja legújabb hordozható LED-es mikroprojektorát (HW300T). A kristálytiszta WXGA felbontást kínáló HW300T-ben számos csatlakozási lehetőség kapott helyet, ideértve a szélessávú internet kapcsolatot, az ATSC tunert, valamint a legkülönbözőbb szórakozási lehetőségekhez hozzáférést biztosító vezeték nélküli DLNA technológiát.

Aztán itt van még az LG legújabb SUPER LED monitorcsaládjának E2290V darabja, amely 7,2 mm keskenységével méltán lehet büszke a valaha tervezett legvékonyabb LG LED monitor címére. Szintén a CES-en debütál az E2381V monitor, amely Super Plus Resolution funkciójának köszönhetően nagy felbontást és élénk képminőséget kölcsönöz a rossz minőségű felvételeknek. Az IPS és LED technológiát egyesítő IPS6 monitor a hagyományos LED monitoroknál szélesebb látószöget és alacsonyabb energiafogyasztást kínál, miközben a megszokott kiváló képminőséggel kápráztatja el felhasználóit.