Antec Signature S10 torony, toronyáron

By  | 

design_to_inspire2

A prémium számítógépházairól ismert Antec a tajvani Computex 2015 kiállításon mutatta be legújabb Signature S10 PC-házát, ami szó szerint toronyként emelkedik ki a mostani kínálatból. A felsőkategóriás, tower case típusú kaszni nem is követi a sztenderd téglatest kialakítást, ehelyett egy elegánsabb és esztétikusabb formával rukkoltak elő, az elején V alakban szűkítve.

antec-signiature-s10

A 60 cm magas, 23 cm széles és 59 cm mélységű PC-házat természetesen nagyteljesítményű PC-konfigurációk befogadására tervezték, azonban a legfigyelemreméltóbb eleme kétségkívül a három rekeszes belső kialakítása, ami az Antec saját szabadalma: az elülső szekcióban összesen három db 2,5” és hat db 3,5” méretű merevlemeznek van kialakítva slot, az alsó rekeszben bújik meg a tápegység és további öt db 2,5”-es meghajtónak is jut hely, a középső fő egység pedig az alaplap és a bővítőkártyák helye, ahová Mini-ITX-től E-ATX szabványig bármilyen alaplap, valamint maximum 31,75 cm-es grafikus kártya és 16,5 cm magas processzorhűtő is beilleszthető.

S10 Flyer FINAL

Érdekes módon nem hagytak helyet egy 5,25”-es drive-nak sem, így az optikai meghajtó nem játszik ennél a kaszninál, vagyis a hardcore gémerek kénytelenek lesznek az S10 megvétele után rászokni a digitális vásárlásokra.

Antec_Signature_S10_hutes

Egy ilyen erőműhöz rendkívül fejlett hűtőkapacitás dukál, az S10-ben szám szerint összesen hét ventilátor üzemel, egy 120 mm-es és hat 140 mm-es szellőztető gondoskodik a hűvös levegőről, sőt a vízhűtéses megoldást kedvelők számára szorítottak helyet három radiátornak is (hátul egy 210 mm-es, fent egy 240 vagy 280 mm-es, belül pedig egy 240 / 280 / 320 mm-es egység fér el), a por kiszűrésére pedig minden kamrát mosható légszűrővel szereltek fel.

Rear Quarter View - Doors Off

Már csak a 4 mm-es vastagságú, szálcsiszolt alumínium oldallapok miatt is mintegy 18 kilót nyom az S10 (a beépített komponensek nélkül), sőt ehelyett opcionálisan edzett üveglapokkal is beborítható, szóval nem lesz egyszerű dolog csak úgy felkapni és áthelyezni a lakásban a behemót kasznit.

A brutál teljesítményre kihegyezett számítógépház tetején a bekapcsológomb mellett négy db USB 3.0-s csatlakozó, egy jack dugó és egy mikrofonbemenet található, azonban alaposan megkérik az árát, listaáron ugyanis 550 eurót kóstál majd (~170.000 Ft).