LG Kompressor Plus – beZippeli a port

By  | 

Az időhiányos, pörgős, hatékonyságra kiélezett világban minden olyan tevékenység rendkívül bosszantó, amit hiába csinálunk meg, mert egy idő után elvész az eredménye és ismét meg kell csinálni. Nagyjából az összes házimunka ide tartozik, azért is utáljuk, de nagyon. Így nagyon nem mindegy, hogy milyen gyakran, milyen eszközökkel kell elvégezni. Szerencsére már a legtöbb ilyen feladat legalább részben automatizált. De például a porszívózással még mindig jobban járunk, ha nem magától megy, hanem valaki tologatja.

Múlt héten az LG-től kaptunk egy porszívót tesztelésre. Éppen jókor, mert takarítónőváltás miatt már vagy 2 hónapos por, kosz réteg kezdte bevenni lakást. És ha már érkezik a felmentősereg, miért ne passzolnánk tovább a hozzáértő felé a porszívó tesztelésével járó feladatot is?

Az LG Kompresszor Plus egy porzsák nélküli “multi-ciklon” elvű porszívó, melynek a nevében is megbújó legfontosabb megkülönböztető jegye, hogy a portartályban látszó sárga lapokkal addig püföli jobbról-balról a port, míg azt közel szilárd portéglákká nem tömöríti. Ez két előnyt jelent a júzer részére: egyrészt az amúgy sem pici 2,2 literes porgyűjtő tartályba 3-4x több por fér, ennyivel kevesebbszer kell kiüríteni, másrészt pedig amikor a kukába borítjuk alig száll a por, csak kipottyan egy portégla. Allergiások értékelni fogják.

Amint a konnektorba dugjuk egy Windows indításnál kellemesebb hangot kiadva bebootol. Elsőre egy forgalmas helyen lévő, beletaposott kosz miatt már kidobásra ítélt fekete szőnyegnek futottunk neki. Egész jól sikerült felfrissíteni. Azt nem mondom, hogy olyan, mint újkorában, de majdnem tökéletesre sikerült. A speciális padló- és szőnyegtisztító fej egy beépített forgókefés egységgel rendelkezik. Ez utóbbi kemény padló tisztítása esetén segít rá. A porszívó masszív szívóereje egyébként 4 fokozatban állítható a fogantyún. Legnagyobb fokozatban a forgókefét is rákapcsolva, nem csak a színében, hanem a hangjában is egy Ferrarit vélünk felfedezni, így társasházban vasárnap reggel 6-kor nem illik használni. Cserébe elsőre felkap mindent, még a véletlenül földre esett új kétszázast is bedarálja (2000W/350W). Szőnyeg és kárpittisztító funkcióban nincs panasz a zajszintre. Két félszőnyeg után mi fel is adtuk és a lakás többi részét előzékenyen átengedtük Gizi néninek, aki lelkendezve dícsérte az új szerzeményt


Verdikt:
higiénikus, erős, nagy, praktikus kiegészítőkkel, maximum járatva picit hangos, de nem állja semmi az útját, egy nagyobb irodát vagy lakást is végigporszívózhatunk tartályürítés nélkül, igazi felsőkategóriás porszívó, ami azért az árában (69 990,- Ft) is visszaköszön.