Karim Rashid pezsgőnyitó szablyája

By  | 

pezsgo-kard-szablya-karim-rashid-01

Az igazi férfi szablyával üti fel a pezsgőt. Persze nem mindegy milyen pengével. Ha a szilveszteri bulin villantani szeretnénk, szerezzünk be egy kardot, de némi gyakorlás és egy masszívabb konyhakéssel is menni fog a dolog. Ha pedig igazán stílusosak szeretnénk lenni, akkor a Karim Rashid sztárdizájner által megálmodott, szálcsiszolt, íves rozsdamentes acélpenge lesz a megfelelő választás, amelyet a skandináv MENU kínálatából szerezhetünk be potom 999 dán koronáért (kb. 45.000 Ft). A 45 cm hosszú 495 grammos pezsgőnyitó célszerszám szezonon kívül önvédelmi eszközként is használható.

pezsgo-kard-szablya-karim-rashid-04

“Nem tudok pezsgő nélkül élni, győzelemnél megérdemlem, vereségnél szükségem van rá!” – mondta Napóleon. A módszer Napóleon katonáitól származik, akik rendszeresen karddal nyitották a pezsgősüveget. Persze nem egy merőleges csapással szilánkosra törve az üveget, hanem egy picit másképpen, valahogy így:

Azaz keressük meg az üveg nyakán a leggyengébb pontot, majd testünktől ellentétes irányba, az üveg nyaka felé, hirtelen, határozott mozdulattal futtassuk végig az eszközt. Fontos: a gyakorlatot a kard/kés életlen felével végezzük. Minél nagyobb felületen csattan az üveg végére annál jobb a hatás. Az üvegben lévő nyomás biztosítja, egyrészt a kötelező akusztikai elemet, a pukkanást, másrészt, ami lényegesen fontosabb, hogy üvegszilánk ne jusson vissza az üvegbe.

karim Rashid designer in his house in New York

Karim Rashid:

Ipari formatervező és belsőépítész, napjaink egyik legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott dizájnere, akinek a tevékenysége az ipari formatervezéstől a divatig, a művészettől az építészetig mindenre kiterjed.
Az egyiptomi Kairóban született (1960), de Torontóban nevelkedett, majd New York-ba költözött ahol jelenleg design stúdiót vezet. Több mint 3000 különféle használati tárgyat tervezett és valósított meg már, de tervezett már építészeti tereket Philadelphiától Görögországig, Dubajtól Németországig.

pezsgonyitas-kard-szablya-napoleon

1 hozzászólás