Withings – Wi-Fi mérleg iPhone alkalmazással

By  | 

Ha fokozottan figyelünk a súlyunkra, netalán még kockás füzetbe naplót is vezetünk a válság alatti zsírban, úszógumiban mérhető gyarapodásról és ehhez társul némi kockaság, analitikus gondolkodásmód, egészen mélyről jövő rajongás a grafikonok iránt és büszke iPhone tulajdonosok is vagyunk, akkor megtaláltuk a tökéletes terméket a Withings Wi-Fi-s fürdőszobai mérleg formájában.

Ráadásul a design értéket tekintve is figyelemre méltó. Letisztult, minimal vonalvezetés, strapabíró edzett üveg, alig vastagabb, mint egy MacBook Air a súlyos kilók pedig nagy, jól leolvashtó retro számok számok formájában ordítanak az arcunkba. 100 grammos pontossággal mérlegel, a hivalkodás nélkül a lapjába integrált szenzorok segítségével pedig méri a testzsír értéket is. Nem %-ban, hanem kilóban. Így még szemléletesebb és kíméletlenebb.

Eddig semmi új. Olyan USB mérleget is láttunk már, melyről egy pendrive segítségével vihettük át az adatokat a PC-re. A Withings esetében erre sem lesz szükség. Vezeték nélkül WiFi-n keresztül repülnek az adatok a gépre, onnét pedig tovább az online felületre, melyhez bárhonnét hozzáférhetünk böngészőből, sőt egy iPhone alkalmazás segítségével is. Csinos interfész, hullámzó grafikonok, sokat mondó számok. A mérleg egyébként az egész család súlygyarapodásának, illetve csökkenésésnek követésére képes, mivel a kezdeti beállítás után automatikusan felismeri, hogy ki állt rá. Ennek módszeréről nem árul el többet a termék website-ja, de mi a lábujjlenyomatra gyanakszunk.

Withings kivételesen Európában indul útjára és csak ezt követi Amerika. Online már berendelhető. Árcetli: €129 (34 990,- Ft). Nem veszélyes. Videó a tovább után!

Kapcsolódó cuccok: