Lazulás az úszó jakuzziban: HotTug

By  | 

Nem rossz dolog egy jakuzziban ázni egy monstre óceánjáró vagy egy luxusjacht fedélzetén, de ha gazdaságosban akarjuk megélni az élményt (bár végül kiderül mégsem olyan olcsó), akkor a legkézenfekvőbb megoldásnak holland kollégáink találmánya bizonyul, melynek lényege, hogy maga a fatüzelésű jakuzzi  úszik a vízen.

HotTug egy fa szerkezetű, üvegszálas 240 x 380 x 110 cm méretű óriás fürdőkád-csónak hibrid, melyben 6-8 ember áztathatja magát egyszerre. A járgány szárazon is használható, de az igazi élményt akkor nyújtja, ha megtöltjük mintegy 2000 liter vízzel, amit az integrált fatüzelésű kályha kb. 3 óra alatt melegít fel kellemes, szecska hőmérsékletű 38 fokra. A meghajtásról egy csendes, környezetbarát elektromos  motor (2,4KW) gondoskodik, míg a házigazda-kapitány üzemanyag pezsgőjét a vendégeknek illik biztosítani.

Az elsőre fapadosnak tűnő konstrukció, azonban egyáltalán nem jön olcsón. Már a belépő modell áráért (€ 8.950 ~ 2,6m Ft), amiből amúgy hiányzik a kályha és az elektro motor, simán vehetünk egy új autót vagy egy használt balatoni vitorlást, míg a fullos verzióért 16.500 jurót (4,7m Ft) kell kicsengetnünk.

3 hozzászólás