Oasis of the Seas – rekorder óceánjáró

By  | 

Készül a világ legnagyobb óceánjárója mely közel 100 méterrel lesz hosszabb, vízkiszorítása pedig négyszerese Titanicénak, ez utóbbi paraméterben a Queen Mary II-t is lebünteti 50%-kal, igaz csak 15 méterrel lesz hosszabb.

Az úszó város irdatlan nagy lesz. Nagyobb, mint egy repülőgép hordozó anyahajó. 360 méter, 220 000 tonna vízkiszorítás, 16 emelet. Nincs az a kikötő amelyik ne jönne zavarba, ha meglátja, talán még Chuck Norrisnak is kisebbségi érzése támadna mellette.


Balra az amfiteátrum a sziklamászó fallal, jobbra az egyik park, sétálóutca

A fedélzeten 2700 kabin várja az 5400 vendéget, összesen 37 kategóriában a cellaméretű hajófenékbe süllyesztett ablaktalan lyuktól (na jó ilyen azért nincsen) a tizenhatodikon lévő 28 db kétszintes hatalmas belmagasságú loftlakásokig, melyekez nagyméretű tengerre néző terasz is tartozik. Ha egy lakótelepi házban szinteként 6 lakás van és minden lakásban átlag 3-an élnek, akkor a hajó befogadóképessége 30 db 10 emeletessel egyenlő.


28 db ilyen loftlakás a kiváltságosoknak

A hajó középen figyel egy focipálya méretű Central Park, meg persze az ilyen hajón elvárt plázák, beváráslóutcák, színházak, étteremek, mozik , kaszinók, játéktermek, bárok, fitness-wellness, medencék meg, ami csak elképzelhető.

Az óceánjáró járó egyik különlegessége lesz a hajó végében elhelyezkedő AquaTheater névre hallgató impresszív amfiteátrum, melynek színpadja helyén egy medende helyezkedik el, a hátteret és a romantikát pedig a lemenő nap biztosítja, valahogy így:

A hajón az extrém sportokat szerelmesei is remekül érezhetik magukat, hiszen az AquaTheater két oldalán sok emelet magas mesterséges sziklamászó falat biztosítanak azoknak, akik megunták a félkarú rabló rángatását a kaszinóban.


Pazar kilátás nyílik az AquaTheaterből

A monstrumot 2006 februárjában rendelték meg és Project  Genesis fedőnév alatt készül. A vázát, gerincét tavaly decemberben fektették le a turkui hajógyárban, Finnországban. Nemrég 2008 májusában egynévadó verseny eredményeként kapta meg az Oasis of the Seas nevet. A szörnyeteg 2009 végére készül el és a Karib-tengeren lép majd szolgálatba.
További infó és videó itt: Oasis of the Seas

49 hozzászólás

  1. Béb

    2008. június 27. péntek at 00:16

    :D

  2. Béb

    2008. június 27. péntek at 00:16

    :D