Lamborghinit a nappaliba mindenkinek!

By  | 

Nem hazai kampányfogás, hanem japán valóság. Igaz nem mindenkinek csak egy kiválasztottnak. “Egy 9 autó kényelmes befogadására alkalmas garázsra lesz szükségem és szeretném, ha bármelyiket nézegethetném a nappali foteléből” — szólt a brief a kőgazdag megrendelő szájából. “Ja és a nappaliba kérek egy nagy fát is.”

És lőn. A hipersűrűn lakott Tokióban, ahol minden négyzetméter kincs, függőleges házakat építenek és állva alszanak egy 200 négyzetméteres telek hatalmasnak mondható, igaz ha egy 9 autó befogadására alkalmas garázsnak is helyet kell szorítani, akkor lakótérre már nem olyan sok jut. A kívánság az Úrnál meghallgatásra talált. Az urat Takuya Tsuchidának hívják.

Az építész, designer csuklóból megoldotta a feladatot. A nappali alatt elhelyezkedő garázsból egy gombnyomásra vezérelhető platform segítségével azt az autót liftezzük fel a nappali közepére, amelyiket éppen aznap este bámulni szeretnénk, vagy éppen nem offroadoztunk vele és megfelelően szobatiszta. Persze a nyári gumit is visszacserélhetjük, miközben a család vacsorázik, bár nem valószínű, hogy családbarát a konstrukció. Az asszony állandóan rosszul lenne a benzin és gumiszagtól, mert azért valljuk be egy jól karbantartott autónak is van szaga rendesen, ha az napi használatban van, illetve a rohangáló gyereknek sem lenne jó, ha eltűnnének a korlát nélküli kráterben. Szóval nagy esélyes, hogy agglegény lakról van itten szó.

De azért valljuk be, ha lenne egy 1974-es jubileumi Lamborghini Countach-unk (a másik 8 szintén nem gyenge autónk mellett), akkor lehet, hogy mi is szívesebben nézegetnénk a kanapéról, minthogy a Centrumosok telepakolják mikuláscsomagokkal vagy lekerékbilincseljék reggelre. Metszetrajz és további fotók a tovább után!