Lábbal tekerős Flintstones-Ferrari

By  | 

A Fahrradi Farfalla FFX első ránézésre a Ferrari egyik új, limitált kiadású versenymodelljének tűnhet, de valójában köze sincs az olasz istállóhoz, arról nem is beszélve, hogy nem is egy autóról beszélünk.

Rögtön kiderül a turpisság, ha hátulról nézzük járgányt: 295/35R20 úthenger abroncsok helyett  1,4/R26-os virsligumik feszülnek a felniken. A négykerekű jármű egy mérnökcsoport munkájának az eredménye, és valójában egy fekvőbringa egy vagy két személy részére, csak hát egy Ferrari Enzo kaszniját applikálták rá külső burkolatként, és teljesítménye kevesebb mint egy lóerő.

A megtévesztő, de nagyon vicces koncepció Johannes Langader osztrák művész agyszüleménye, és már a nevében is gúnyolja az olasz gyártót, a német Fahrrad szó ugyanis kerékpárt jelent, a farfalla pedig olaszul pillangót, nem mellesleg pedig az FF rövidítés Fred Flintstone-ra és a lábmeghajtásos kőkori autóra is utal.

A 100 kilós Ferrari bringó-hintóban 11 sebességes váltó működik, és tényleg csak pedálmeghajtással üzemel, ennek megfelelően stabilan 20-30 km/órás átlagsebesség érhető el vele az utakon és járdákon, leginkább tehát inkább a gyalogosoknak jelent komoly konkurenciát, valamint méltán viseli a „világ leglassabb sportautója” címet. Este is menő lesz vele hasítani, körülbelül 200 darab LED-es fényszóró van beleépítve a kaszniba.

Egyelőre egy linzi múzeumban állítják ki, így eladási árat még nem tudunk mondani, ám a tovább utáni videón egy meglehetősen vicces sajtóanyagban szemléltetik a készítők a Fahrradi Farfalla FFX bicikli rendkívüli képességeit, amint például áthajt egy alagútban fejjel lefelé, ezzel kifigurázva többek között Michael Schumacher Mercedes SLS AMG reklámfilmjét és az Ágyúgolyó futam című Burt Reynolds-mozit.

4 hozzászólás