Ford F -150 RaptorTRAX – Ken Block új játékszere

By  | 

Aki még nem ismeri, Ken Block amerikai extrémsportolót: autóversenyzői pályafutását rali pilótaként kezdte és miután az Egyesült Államokban több díjat is bezsebelt, átigazolt a Fordhoz, így Európában a WRC világbajnoki futamokon is rajthoz állhatott. Azonban az amerikai raliversenyző Gymkhana videóival vált világszerte híressé. A látványos videókban különböző mozgó vagy fix tárgyak, személyek körül driftel egy speciálisan átépített Ford Fiesta volánja mögött.

Ken Block új játékszerének alapja szintén egy Ford, nem is más, mint az Egyesült Államok kedvenc platósának kimondottan terepre tunigolt kiadása, az F-150 SVT Raptor. Az alapmodellhez képest szélesebb futóművel, hosszabb rugóstagokkal és ballonos terepabroncsokkal rendelkező jármű, eleve brutális látvány. Azonban a raliversenyzőnek ez nem volt elég, így csapata kerekek helyett, lánctalpakat szerelt a pick-up terepjáróra. A Mattracks lánctalpaknak és a kamuflázs festésnek köszönhetően a RaptorTRAX csakugyan egy bestiális őshüllőre hasonlít. A dinoszaurusz kinézethez az őserőt egy 6,2 literes V8-as szolgáltatja, melynek a havon inkább az 587 Nm nyomatékára lesz szükség, mintsem a 411 lóerőre.

ford-f-150-raptortrax-06-1024x682

Valójában az amerikai extrém sportolónak nem ez az első lánctalpas szörnyetege. Korábban, mikor még a Subaru-val állt szerződésben, STI TRAX néven már vezetett egy hasonló járművet. Ken Block azonban a mostani szerzeményt nem csak trükközésre építtette, hanem egy másik hobbijának is hódolni akart vele, még pedig a snowboardnak. Így a RaptorTRAX segítségével olyan helyeken is csúszkálhat, amelyek közelében nincsenek felvonók és kiépített utak. Hab a tortán a járgányba beépített külső audio rendszer, ami garantálja a jó hangulatot. Kíváncsian várjuk mikor és milyen videóban fog feltűnni a RaptorTRAX?

Ken-Blocks-Ford-F-150-RaptorTRAX-4 ford-f-150-raptortrax-05-1024x668Kapcsolódó cucc: