Könnyed laptop kemény árban – Panasonic Toughbook S9

By  | 

A Panasonic új taggal bővítette Toughbook-laptopszéráját, a Toughbook S9-el, ami jellegében ugyan hasonlít a korábbi modellekre, viszont ezt a legkönnyebb, tehát a legjobban hordozható termékként reklámozzák. Szó, ami szó, az 1,36 kg-os súly a normál 12 inch-es laptopok körében tényleg egyedülálló. A LED-es kijelző egészen pontosan 12,1 inch-es, a felbontás pedig 1280 x 800-as, vagyis WXGA-szabványú.

A legtöbb „könnyített” laptop esetében kispórolják az optikai meghajtót, itt szerencsére meghagyták, a kinyitható DVD Super Multi egység elegánsan belesimul a trackpad melletti felületbe. A specifikáció terén közepes teljesítményű laptoppal van dolgunk:  Core i5-520M-es processzor; Intel QM57 Express chipkészlet; DDR3-as  2 GB-os RAM, ami 6 GB-ig bővíthető; 320 GB-os merevlemez; valamint a processzorba integrált Intel HD Graphics grafikus chip. A kimenetek között található 3 db USB 2.0-ás csatlakozó, HDMI és D-Sub VGA, illetve egy SD-kártyaolvasó slotnak is jutott még hely.

 

 

A géphez jár alapból egy feltelepített Windows 7-es operációs rendszer, ami opcionálisan akár egészen XP-ig visszabutítható. Az aksival sincs különösebb gond, 10-11 órás üzemidőt biztosít az 12.400 mAh-s lítium-ionos egység. Egyelőre Amerikában kerül a boltokba az elkövetkező pár héten belül, de alaposan megkérik az árát, 2.499$-ba fog kerülni (~510.000 Ft).

10 hozzászólás