Lánctalpas bringa – Ktrak

By  | 

Igaz, hogy még nincs hó, de nem árt, ha időben felkészülünk és miharabb tudomásul vesszünk, hogy idén a hernyótalpas bringa lesz a menő. Két szem bátorság pirula és némi akciókrém után hajlobogtatva büntethetünk a havas lejtőn, snowboardosok és síelők között cikázva. Sőt sík terepen és szolid emelkedőkön sem kell szégyent vallanunk a sífutókkal szemben, csak a tuningolt motorosszánok okozhatnak némi versenyhelyzetet.

A Ktrak Cycle az ősszel tartott Las Vegasi bike expon mutatta be a szinte bármely mountain bike-re felaplikálható kit-tet, mely két részből áll és egymástól függetlenül és felszerelhetőek. Ha sárdagasztóban vagy mocsárban szeretnénk tekerni, akkor elég a hátsó kereket a lánctalpas verzióra cserélni, ha pedig a hó is elkezd esni, akkor az első kerék helyére egy szántalpat lehet bepattintani. A gyártó azonban gondosan figyelmezet: vizen nem lehet vele fennmaradni és tűzbe se hajtsunk vele.

A hátsó lánctalp kiegészítő $400 (79 000,- Ft) körül, míg a frontra szerelhető síléc $140 (27 900,- Ft) ajánlott fogyasztói áron szerezhető majd be. A website rendhagyó GYIK-jából megtudhatjuk, hogy a tervezők a csajokat szeretik, kor nem számít, de a Ktrak csak szép embereknek való, illetve minden olyan biciklire felszerelhető utólag, amelynek alapból van hátsó kereke, és hogy persze, hogy működik.
Ja és a lényeg! Van még egy videónk is a tovább után.

. .