Külső design winyók – Samsung S széria

By  | 

A Samsung új S szériás, külső winyókat mutatott be: az 2,5”-es S2-őt és a 1,8”-es S1 Minit. Mindkettő csili-vili borítást kapott és bőrtok is jár hozzájuk. Az ultavékony meghajtók akár egy öltönyzsebben is elférnek.

Az integrált USB technológiának köszönhetően, amellett, hogy több dekát is leadott, az energiafogyasztása is kisebb lett. A merevlemez kímélése és az energia felhasználás minimalizálása érdekében a meghajtó azonnal az alacsony energiafelhasználással járó sleep mode-ba helyezi magát, amikor öt percnél tovább nem használják. A winyó egyik különlegessége az Auto backup funkció, amely akár beavatkozás nélkül is, lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentés készítését. A SecretZone funkció AES-128 bit vagy az AES-256 bit-es szoftveres kódolással védi adatainkat. A külső kapacitást mérő, pedig láthatóvá teszi a júzer számára a szabad gigák arányát, számát.

Az S2-es meghajtó mindössze 154 gramm súlyú és 160, 250, 320, illetve 500 GB-os változatban érkezik. A kompakt 1,8 inches S1 Mini pedig, amelynek tömege mindössze 91 gramm, 120 GB-os változatban lesz kapható. Négy színben érkezik: lakkfekete, hófehér, borvörös és csokibarna árnyalatokban. Magyarországon az S1-es széria 24e Ft körül, a 160 GB-os S2 nettó 17 ezerért, az 500 GB-os pedig 33,5 ezerért kapható.