Jövőóra: Watch the future

By  | 

Rég láttunk olyan okos-karóra koncepciót, mint amilyet most egy bizonyos F. Bertrand designer alkotott meg, az elnevezése Watch The Future, ami játékosan utal a jövő karórájára, illetve szimplán arra, hogy tekintsünk a jövőbe.

A jövőóra, mint egy karkötő, csak a lánszemek helyett kisméretű, ikon nagyságú érintőképernyők vannak felfűzve csuklónkra. A pontos idő és dátum kijelzése természetesen adja magát, de mindemellett a legkülönfélébb információk olvashatók le a csuklónkról: időjárás, tőzsdei árfolyamok, GPS-koordináták, továbbá beérkező SMS-ek, bejövő hívások, Facebook státusz-frissítések és éppen játszódó zeneszámok. Persze a funkciók kihasználásához egy okostelefonra is szükség lesz, feltehetően Bluetooth-on keresztül szívja le ezeket az adatokat a karóra, így elég a csuklónkat csekkolni ahelyett, hogy a telefont kapnánk elő ötpercenként.

A képernyők szerencsére nem véletlenszerűen jelennek meg a karóra oldalán, forgatni kell, hogy a megfelelő képernyő előjöjjön, például futás közben remek statisztikák olvashatók le belőle, merthogy természetesen beépített sebességmérő, giroszkóp és futásmonitor-program is tartozik hozzá, a pulzusmérésről már nem is beszélve.

Töltése viszonylag egyszerűen megoldható, hiszen egy ponton széthajtható, és máris előbukkan USB-kimenete, a hardver-kiépítést illetően pedig a 16 Gb-os vagy opcionálisan 32 Gb-os kapacitás és wifis csatlakozási lehetőség egészíti ki a Watch The Future óra képességeit. A megjelenésről még nincs infó, de mindenesetre jó tudni, hogy már itt tart a technológia.

6 hozzászólás

 1. Ákos

  2012. április 1. vasárnap at 15:37

  Egy órába minek kell 16GB memória?

  • VoDkA

   2012. április 1. vasárnap at 19:36

   ???? zenelejátszó????

 2. Adam

  2012. április 1. vasárnap at 16:18

  Izginek tűnik, kivéve hogy a rövidítése a kütyünek az lesz hogy WTF :D

 3. shg

  2012. április 1. vasárnap at 17:15

  Bírom ezeket az értelmetlen koncepciókat. Ennél még én is jobbat találok ki. Ezeket honnan halásszátok össze amúgy?

  • VoDkA

   2012. április 1. vasárnap at 19:40

   Már miért lenne értelmetlen?? Szerintem nagyon is életszerű! Ha azt nézzük hogy már (szinte) mindenkinek van okostelefonja, szerintem ez fasza kis kiegészítő lenne hozzá. Én szívesen elfogadnék egyet!

   Kitalálnál jobbat??? Akkor még miért nem szerepel egyik koncepciód se az oldalon??
   Mondani könnyű, de megtenni már más dolog!

 4. Pablo

  2012. április 1. vasárnap at 20:23

  @SHG: Micsoda szencse, pont egy ilyen fasza designert keresek! Dobnál egy linket valamelyik hasonlóan szar koncepciódról? Megveszem, de tényleg! :-) Gondolom a seggedből kiráznád a Guernica-t is… Bámulatos!