Jövőóra: Watch the future

By  | 

Rég láttunk olyan okos-karóra koncepciót, mint amilyet most egy bizonyos F. Bertrand designer alkotott meg, az elnevezése Watch The Future, ami játékosan utal a jövő karórájára, illetve szimplán arra, hogy tekintsünk a jövőbe.

A jövőóra, mint egy karkötő, csak a lánszemek helyett kisméretű, ikon nagyságú érintőképernyők vannak felfűzve csuklónkra. A pontos idő és dátum kijelzése természetesen adja magát, de mindemellett a legkülönfélébb információk olvashatók le a csuklónkról: időjárás, tőzsdei árfolyamok, GPS-koordináták, továbbá beérkező SMS-ek, bejövő hívások, Facebook státusz-frissítések és éppen játszódó zeneszámok. Persze a funkciók kihasználásához egy okostelefonra is szükség lesz, feltehetően Bluetooth-on keresztül szívja le ezeket az adatokat a karóra, így elég a csuklónkat csekkolni ahelyett, hogy a telefont kapnánk elő ötpercenként.

A képernyők szerencsére nem véletlenszerűen jelennek meg a karóra oldalán, forgatni kell, hogy a megfelelő képernyő előjöjjön, például futás közben remek statisztikák olvashatók le belőle, merthogy természetesen beépített sebességmérő, giroszkóp és futásmonitor-program is tartozik hozzá, a pulzusmérésről már nem is beszélve.

Töltése viszonylag egyszerűen megoldható, hiszen egy ponton széthajtható, és máris előbukkan USB-kimenete, a hardver-kiépítést illetően pedig a 16 Gb-os vagy opcionálisan 32 Gb-os kapacitás és wifis csatlakozási lehetőség egészíti ki a Watch The Future óra képességeit. A megjelenésről még nincs infó, de mindenesetre jó tudni, hogy már itt tart a technológia.

6 hozzászólás