Jetovator: hasít a víz felett

By  | 

Tavaly ilyenkor mutatták be a JetLev-et, amitől mindenkinek leesett az álla. Alig 12 hónappal később itt a Jetovator, amivel papíron ugyanúgy 10 méter magasra lőhetünk ki a víz felett vagy 3 méterre alábukhatunk vagy éppen 30-40 km/h sebességgel hasíthatunk 2-3 méterrel a hullámok felett. A videókon (tovább után) valamivel gyengébbnek, kevésbé meggyőzőnek tűnik a teljesítmény, azonban mégis sokkal több szól a Jetovator mellett.

Legfontosabb talán, hogy kevesebb mint tizedannyiba kerül mint elődje (100 ezer dollár helyett 9 ezer, kb. 2,2 millió Ft). Persze van benne egy kis trükk: ezt úgy sikerült elérniük, hogy motort ugyan nem kell vásárolnunk a gyártótól, azonban feltételezi, hogy már rendelkezünk egy jetskivel. Azaz, ha nincs jetskink, akkor kb. mégegyszer ekkora összeget ki kell csengetünk ahhoz, hogy a víz felett repülőhalként suhanva integethessünk a stégen napozó csajoknak vagy halálra paráztathassuk a hattyús vizibringán izzadókat. Azonban  ez cseppet sem irreális feltételezés, hiszen valószínűleg amúgy is egy jetski az út a Jetovator felé.

A másik, a fentiekből adódó fontos különbség, hogy nem kell a vállunkon cipelni egy súlyos és hangos jetpacket, hanem egy könnyített üreges szerkezetű alu / üvegszálas vázon ülünk, a víz átpréseléséhez szükséges craftot pedig a jetski biztosítja.

A 9 ezer dolláros kezdőszettben a Jetovator mellé kapunk egy 15 méter hosszú 10 cm átmérőjű speckó csövet és a legnépszerűbb jetski márkákhoz (Seadoo, Yamaha,  Kawasaki) szerelvényeket, adaptereket.

És hogy egyes fotókon, illetve a tovább utáni videón mi az a néha-néha megjelenő delfin/cápa kiborg? Az bizony egy 260 lóerős Seabreacher X. Videó itt a tovább után, még több fotó Facebookon.

Kapcsolódó cuccok: