Jawbone Icon – a tökéletes bluetooth headset

By  | 

Az Jawbone (Aliph) remek marketinggel és egy remek termékkel rövid idő alatt kivívta a legjobb Blutooth headset címet. És azóta nem csak, hogy tartja, hanem folyamatosan erősíti pozícióját és természetesen az idei CES2010-en bemutatta legújabb modelljét a Jawbone Icont-t.

Az előző modellekhez hasonlítva az Icon kisebb, kényelmesebb, hordhatóbb, hat különböző ízben érkezik a diszkréten rejtőzködő matt változattól az aranyszínben csillogó feltünősködésig, kinek kénye-kedve szerint. Mindegyik kapott egy-egy hangzatos, sokat sejtető nevet (Ace, Rogue, Bombshell, Hero, Thinker, Catch) és egy-egy a nevekhez társított személyiséget, melyek közül mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb állót.
Eddig az image és körítés, de nyugalom csilivili külső alatti dolgok is rendben vannak.

Ami a hangminőséget illeti, a legjobb, ami elérhető. A NoiseAssassin zajszűrő kiválóan teszi a dolgát, a háttérzajokat elnyomja a beszédet kiemelni. A mindössze 8 grammos kütyü két telefonnal is párosíthatóak. Az előző modellhez képest megjelent a fizikai ki-be kapcsoló gomb is. A töltés pedig a legtöbb mobilgyártó által becélzott szabványporton, micro-USB csatlakozón keresztül történik. Egy feltöltéssel 4,5 órát beszélhetünk. iPhone tulajdonosoknak pedig külön extra, hogy az iPhone képernyőjén is megjelenik a headset töltöttségének állapota. És végre a státuszjelző LED is belülre került, így nem villog a fülünk mellett, ahogy járkálunk.

Az Icon-ból nem csak megjelenésében választhatunk ízlésünknek megfelelőt, hanem szoftveresen is testreszabhatjuk, bár az ehhez kapcsolódó és még béta verzióban leledző MyTalk szolgáltatás egyelőre csak a tengerentúlon érhető el. A MyTalk röviden azt tudja, hogy audio alkalmazásokat, pl. felolvasószoftvert telepítehtünk a headsetre. Pár jelenleg már létező példa: hívófél nevének bemondása híváskor, SMS felolvasás, aksitöltöttség bemondása. Természetesen hangot is választhatunk a hat személyiség közül. Andrea és Moha Bá nincs, cserébe ott a csicsergő bombanő, a hűvösen határozott macho vagy a másik négy karakter. Bizonyos alkalmazások arra is képesek, hogy az általunk bemondott üzenetet kipostolják Facebook-ra vagy Twittere, mint státuszüzenet.
Amerikában január 18. óta kapható $100-s (18 900,- Ft) árcetlivel. Európába márciusra várható.