Popinator: hangvezérelt popcorn ágyú

By  | 

Mi van akkor ha meccsnézés közben az egyik kéz tele van sörrel, a másik meg távirányítóval? Meg egyébként is 2012-tőt írunk, miért kellene feltápászkodni a fotelből egy adag popcornért? Biztos mindenki evett már úgy sósmogyorót, pisztáciát, popcornt, TicTac-ot, cukrot stb, hogy feldobta (vagy más dobálta), majd szájjal próbálta elkapni, anélkül, hogy a gravitáció által megindult Dunakavics (megvan?) lekoccolná a metszőkről a zománcot.

Nos az előbbi mutatványhoz már dobálózni sem kell, elég egy jól artikulált „Pop” felkiáltás, mint szóbeli utasítás és a hangvezérelt popcornágyú a duál microfon segítségével rögtön beméri a hangforrás, azaz a szájuk távolságát és pozícióját, majd egy jól irányzott lövéssel célbajuttatja a pattogatott kukoricát, akár 5 méter távolságra is!

A sokatmondó nevű Popinator készülék az amerikai pattogatottkukorica gyártó és forgalmazó Popcorn Indiana cég jómunkásemebereinek brainstormingjának tárgyiasult kimenete. Egyelőre csak prototípus létezik, mellyel a cégen belül jól elszórakoznak – illetve a viral hatása sem lebecsülendő – de megfelelő számú pozitív visszajelzés esetén, akár a kütyü piacra dobásától sem riadnak vissza. Videó alább!

1 hozzászólás