Horological Machine 4 Thunderbolt – Szárnyal az idő

By  | 

Egy újabb remekmű a luxus-karórákat készítő MB&F-től: a Horological Machine terméksorozat legújabb tagja a HM4 Thunderbolt nevet kapta, úgy látszik folytatódik a trend, hiszen a HM3 Frog után most is egy szimbolikus tárgyról kapták az ihletet. Lehet hogy titokban valamilyen állatkertet vagy iparművészeti múzeumot is fenntartanak ötletek merítése céljából.

 

 

Egy miniatűr repülőgép makettjére hasonlít leginkább, a két felnagyított turbina helyére most a számlapokat tették, és a Froghoz hasonlóan itt sem fukarkodtak a zafír és titán ötvözetekkel. Egyik számlapon az óra és percmutató zakatol, a másikon a feltöltöttség olvasható. Akár kézzel is fel lehet húzni az órát, ezt úgy látszik a luxus óráknál egy feature-ként kell elkönyvelni. Több mint 300 alkatrészt zsúfoltak bele, és több mint 3 évig dolgoztak a design-on, de nekem úgy tűnik, nem igazán tudnak elszakadni a két számlapos alumínium-borítástól, ami szinte mindegyik HM-es órán megtalálható. Az óra alapját képező szerkezet viszont egy Star-Wars filmbe is beillene légvédelmi ütegként.

 

 

Az ára persze ismét csak nem publikus, ez is jelzi, milyen exkluzív a termék. Ha választanom kéne, lehet hogy mégis a formásabb HM3 Frog-ot választanám, persze mindkettőnél lehúzná a kezem a sok titán, de a Frognál talán egyszerűbb leolvasni a felfelé álló formás gömböket, mint az oldalra mutató turbinákat.