Dell XPS 600 Renegade – übermasina 4 db videókártyával

By  | 

A Dell megalkotta a hardcore gamerek álmát. Az erőmű majdnem olyan kemény, mint maga Chuck Norris. A Mike Lavallee által tüzesre pingált XPS 600 Renegade gyomrában minden komponens a jelenleg elérhető legdurvább, extrém ultra-performance ™ verziók közül került beválogatásra. Sőt…

Két dologban is világelső a Dell masinája. Az egyik a NVIDIA Quad-SLI technológiát kihasználó 4 db NVIDIA GeForce 7900 videókártya beépítése, mely kenterbe veri a korábban bemutaott 1GB-os kártyját a maga összesen 2 GB-jával. A másik újdonság szintén nem szokványos szériatartozék: PhysX Ageia kártya egy speciális célprocesszorral van felszerelve, mely a nevéből is adódóan a játékok fizikájára segít rá, azaz durvább köd, por, nagyobb robbanások, pazarabb tűz és vérszökőkút. Így ezzel a feladattal sem a 4 videókártya valamelyikét vagy a gyárilag 4,26 Ghz-re húzott procit terheljük.

Aztán van még benne: Sound Blaster X-Fi Fatal1ty hangkártya előlapi vezérlővel és surround rendszerrel, RAID-es 10 000-et pörgő 160GB-os Western Digital Raptor winyó a rendszernek és egy 400 GB-os darab háttértárnak, 2GB RAM, dupla magos Intel Pentium Extreme Edition proci 4,26 Ghz-en, 30" (76cm) képátlójú Dell UltraSharp LCD kijelző, gigabit kártya, 650+150W táp…stb.

Még a megjelenéséről érdemes szólni. A 30 db-ra limitált Renegade sorozatot Mike Lavallee airbush király fújta tűzpirosra az általa szabadalmaztaott Tru-Fire technikával. Minden darabot maga Michael Dell, a Dell alapítója szignált.

Ja és az ára? Hmmm. 10 000 dollárt, azaz több mint 2 millát kell érte kicsengetni.

25 hozzászólás