Hi-tech Hilton pecó

By  | 

A Hilton szállodalánc kiemelt szállodáiban kísérleti jelleggel hi-tech szobákat alakítottak ki, mellyel annak elkötelezettségüknek tesznek eleget, miszerint a vendégeket a legjobb, leginovatívabb, legkényelmesebb eszközökkel szolgálják ki. A "Technology room", azaz hi-tech szoba folyamatosan fog fejldőni és felszerelik olyan pazar cuccokkal, amiről mi csak álmodhatunk, hogy valaha is megjelenik a nagyszobánkban.

Ahogy belépünk a szobába, először is az ágy fura 45 fokos szögben történő elhelyezésén lepődhetünk meg. Másik falon a hatalmas gránit pult, letisztult modern vonalakkal, drámai megvilágítással.
 
A falon egy 178 cm átmérőjű plazma TV található a legújabb intelligens Bose házimozirendszerrel megspékelve, melynek hangszórórengetege észrevétlenül búvik meg a szoba designelemei mögé rejtve és attól inteligens, hogy bevizsgálja a visszaverődő hangot és bármely típusú és méretű szobához automatikusan igazodik. Nagyjából végtelen számú műholdas csatorna és digitális zenecsatorna mellett on-demand pornóból is széles a választék.

Akinek nem a content kell, annak egy újabb pazar érdekesség: a fürdőszobatükör kikapcsolt állapotban hagyományos tükörként, míg bekapcsolva LCD TV-ként funkcionál. Sőt tudja a kettőt egyszerre megosztva is. Fogmosás közben a képernyő 2/3-adában a lezsibbadt fejünket és burjánzó orrszőreinket szemrevételezhetjük, míg a fennmaradó 1/3-ban nézhetjük a reggei NapTV-t. Mindezt a Philips MiraVision LCD kijelzőnek köszönhetően. Pazar.

A vezetéknélküli "AMX Touch Panel" nevezetű távirányító a szoba agya. Mindent ezzel lehet kapcsolgatni a Hilton pecóban: hi-fi, TV, klíma, ablakárnyékolók, világítás, biztonsági kamera és a takarítási igény is erről kérvényezhető.

Amiről még nem beszéltünk: van még a szobában wi-fi, PC és ujjlenyomatra nyíló biometrikus széf is. Egy szállodai szobában talán az egy a legfontosabb berendezési tárgy, így muszáj pazarnak lennie. A VSS Sleep System segít az elalvásban és folyamatosan optimális keménységen tartja a levegővel töltött matracokat.