A világ legkisebb Full HD kamerája GPS-szel

By  | 

Egyre több digitális fényképezőgéppel lehet már full HD mozgóképet rögzíteni a fotózás mellett. Persze fordítva is igaz: a legtöbb kamerával egyre jobb állóképeket is készíthetünk. Ha valaki inkább a full HD (1920*1080p) mozgóképre van rákattanva, akkor hamarosan érkezik egy figyelemreméltó darab.

A Sony Handycam HDR-TG7 a világ legkisebb full HD kamerája: 30*117*62 mm és aksival együtt is csak 280 gramm. A Carl Zeiss optikás ultra kompakt masszív és elegáns titán borítást kapott, mely jó ideig garantálja a karcmentességet.

A HDR-TG7-es 16 GB belső memóriát kapott, mely 6 órányi HD film rögzítésére elegendő. Ez egy Memory Stick kártyával 12 órára duplázható, ami pont elég, hiszen az aksija is körlbelül ennyi ideig bírja.

Extra funkció, hogy a handycam saját pozícióját is rögzíti. A GPS vevő követi külföldi utazásunk útvonalát. A felvétel végeztével a Map Index megmutatja térképen, hogy a film, illetve fénykép pontosan hol is készült. Hazatérve könnyen felidézhető a teljes út a PC-n, online térképek segítségével, amelyet a Picture Motion Browser szoftverrel hívhatunk elő.
Szintén a szoftver segítségével a videó közti böngészés egy speckó naptár nézetben valósul meg. A fotók és videók egyszerűen, automatizálva feltölthetők YouTube-ra, Facebook-ra, a Flickr-re és a Daily Motion-re.

A handycamhez beszerezhetünk még egy VCL-HGE07TB-es széleslátószögű előtétlencsét is, mely könnyedén rácsatlakoztatható a kamera objektívjére. Ezzel 30 mm-re növelhető a TG7VE objektívének látószöge, így beltérben, buliban többet foghatunk be.
A handycam júniusban érkezik 899 eurós (265 000,- Ft) árcetlivel.