Polk Audio Atrium – Esőálló kertihifi

By  | 

Rövidebb-hosszabb szünetekkel, de lassan negyvenedik napja szakad az eső. Esélytelen leszervezni egy grillezést vagy kertipartyt, a felhőszakadás úgyis keresztbe tesz. Ha mégis bevállaljuk, akkor legalább pia és zene legyen, ha már a másfél órás kitartó tűzcsiholással beizzasztott faszenet nyakon önti az ügyeletes felhő.

A Polk Audio Atrium 2.1-es szettje nem halkul el, ha gyülekeznek a felhők, szakadó esőben is kitart, sőt 5 év garanciával egész évben kint hagyhatjuk, hóban, fagyban, napsütésben. A 2-utas szatellit hangszórókból alapból 2 db jár, de többet is beszerezhetünk, a mélynyomóból elég egy. A rendszer a hozzáadott tartozékokkal kreatívan, látványosan vagy akár elrejtve is telepíthetjük.

A szatellit  hangszórókat leszúrhatjuk a földbe, de sokkal  hosszútávubb és elegánsabb megoldásnak kínálkozik, ha azokat felülről, mint a lámpákat lógatjuk be a teraszra. Így mégsem szakad rájuk folyamatosan a víz, nem lepeli el őket a hó, a vezetékezés is korrektebbül megoldható és az eső által felvert sár sem borítja be őket, ráadásul jól is néznek ki.

A nem véletlenül terrakotta színben pompázó mélyláda formája is jól leköveti a kertben lévő kaspók megjelenését, így egy virággal a tetején szinte teljesen észrevétlen marad. Az 50 kilós 200W-os mélynyomó 25 cm átmérőjű membránja a szabadban falak hiányában a föld felé nyomatja a mélyeket, így az eső sem esik bele és a hatás is lényegesen jobb. A 2.1-es szett $599-ért (kb. 130 000,- Ft) rendelhető be.