GPS-szel bélelt síkabát – Legrövidebb út a hüttéhez

By  | 

Pár éve kezdtek megjelenni a különböző hi-techkel átitatott sí- és snowboardkabátok. Tavaly már a szomszédos lejtőkön is lehetett olyan dzsekikkel találkozni, melyek mandzsetáján ott virítottak az mp3 lejátszók vezérléséhez szükséges play, stop, forward gombok.

Az O’Neill idén még messzebbre merészkedett. Nav Jacket fantázianevű síkabátjuk, ahogy neve is sejteti, egy komplett navigációs rendszert rejt. A jövődzsekibe varrt GPS segít kiigazodni az adatbázisában fellelhető több mint 600 európai illetve amerikai síparadicsom lejtőninek útvesztőjében. A kabát ujjában egy kis időjárásbiztos képernyő található, de természetesen csupán hangvezérlés útján is el lehet igazodni, a szlalompályán nem kell folyamatosan a kijelzőt nézni.
Ha áthült a test vagy kiszáradt a torok csak beütjük a legközelebbi hüttét és ha nem futunk zsákutcába hamarosan már a jól kiérdemelt forraltborunkat vagy Stroh kakaónkat szürcsölgethetjük.
Az útbaigazítás mellett közösségi funkciókkal is rendelkezik. Rögzíthetjük az egész napunkat, így az újonnan meghódított szűzhavas pályákat megoszthatjuk a haverokkal vagy magunk is új ötleteket meríthetünk, illetve kielemezhetjük sebesség és kilometer statisztikáinkat. Ha a társaságban mindnekinek futja egy ilyen dzsekire, akkor egymást is könnyen megtalálhatjuk a FriendFinder funkcióval.
A vízálló, szélálló, lélegző Gore-tex kabát természetesen a hideg és hó ellen is véd.
A fekete pályáknál már csak az ára meredekebb: 1200 Euro (349 000,- Ft)