SmartRail: Okostelefonról irányítható futópad gőzmozdonyoknak félmillióért

By  | 

Az íróasztalra kihelyezett ütemesen koccanó Newton inga már messze nem tartozik a felsővezetői iroda trendi játékai közé, sokkal inkább egy klasszikus modellvasút. De mit csináljon a vasútmodell megszállott nagyfőnök, ha úgy szeretné hobbiját megcsillantani a partnerek előtt, hogy mégsem épít kilométer hosszú terepasztalt az irodájába?

smartrail-81jpg

A SmartRail egy mozdony modellek számára kifejlesztett futópad, amelynek segítségével edzésben tarthatjuk gőzöseinket egy alig A4-es lapnyi helyen. Persze hasonló mókuskerékként funkcionáló síndarabot láttunk már korábban, de nem hiába a Smart előtag: a különleges futópad okostelefonról vagy tabletről vezérlehető és H0-ás (1:87) Roco/Fleischmann mozdonyok fogadására képes.

smartrail-6

A készség segítségével, analóg vagy digitális lokomotívokat is megmozgathatunk. A mozdonyt a SmartRail-en lévő érintőgombokkal vagy a távolból okostelefonukkal irányíthatjuk. Mobilról indítható, előremenet, hátramenet, sebesség, de telóról kapcsolhatjuk a fényszórókat, a kürtöt vagy a füstgenerátort. A smartRail egy z21-es digitális vezérlőt tartalmaz.

SmartRail-4

A SmartRail önmagában is megvásárolható 690 euróért (kb. 215.000 Ft), egy kompatibilis mozdonyt is tartalmazó szett viszont már 1584 euróba (485.000 Ft) kerül. Ebbe a közel félmillás árba viszont már egy exkluzív fa bőrönd is benne foglaltatik, így a csomagolással sem kell bajlódnunk.