Gördeszkarámpa a tó közepén

By  | 

Nem mindennapi látványban lehet része azoknak, akik a Kalifornia és Nevada államok határán húzódó Tahoe-tóhoz mostanában kilátogatnak, ugyanis a víz felszínén egy 3.3 tonnás gördeszkarámpa úszkál, mintha mi sem lenne természetesebb.

skateboard_dream365-20

Szerencsére nem úszó szeméthegyről van szó, az installáció része a Visit California’ Dream365 kampánynak, és két designer, Jeff King és Jerry Blohm álmodta meg, akiknek mindössze 4 nap leforgása alatt, 300 munkaóra-ráfordítással sikerült felhúzniuk a szerkezet vázát, amit aztán rögtön vízre is eresztettek.

skateboard_dream365-22

A 11 méter hosszúságú pályán egy 2.4 és egy 1.5 méter magas rámpa magasodik, amiket aztán a profi gördeszkás, Bob Burnquist alaposan le is tesztelt. A vízen mozgó gördeszkapályát 12 nagyméretű ballon tartja a víz felett, de a készítők bevallása szerint az ideérkező turisták először nem is tudják hova tenni, mit is látnak pontosan a tavon sodródni, másrészt pedig egészen addig nem hiszik el, hogy a rámpa nincs a tó aljához rögzítve, amíg azt közelebbről szemügyre nem veszik.

skateboard_dream365-24

A különböző színű deszkákból összerakott, gondosan lecsiszolt gyakorlórámpán le is forgattak egy, a festői szépségű tájat népszerűsítő reklámspot-ot Burnquist deszkás trükkjei kíséretében, ám a brazil származású gördeszkásnak annyira megtetszett a lebegő minipálya, hogy egy sajátot is feltétlenül be akar szerezni az otthoni vízparti kérója mellé.