Flatwire – rejtett kábelek – CES2009

By  | 

Hiába a gyönyőrű nappali, a designos házimozi falra szerelhető LCD TV-vel és hangszórókkal, ha végül mindent elcsúfítanak a kábelek. Persze lehet előre gondolkodni és már eleve a ház építésekor, a lakás felújításakor kitalálni, hogy mi hol lesz és ennek megfelelően megtervezni a vezetékek útját a falban, de ez elég körülményes és valószínűtlen vállalkozás.


A Flatwire standján szerencsére csak a vezeték, ami Flat

Másik megoldás lehetne a vezetéknélküli házimozi komponensek beszerzése, de az aktuális választék egyelőre erősen beszűkíti a lehetőségeket és a hangminőség sem biztos, hogy tökéletes lesz, habár már vannak nagyon meggyőző próbálkozások.

 

A köztes utat a Flatwire megoldása jelenti. Ahogy nevéből is következik lapos vezetékekről van szó, melyek házibarkács módszerrel egyszerűen installálhatóak, a falon végigvezethetőek, majd festéssel, tapétázással tökéletesen elrejthetőek.

Bármilyen kábelezésről is legyen szó rengeteg variáció közül válogathatunk. A Flatwire termékpalettáján megtalálhatóak az audio-, videokábelektől kezdve az adatkábeleken át a világításhoz, falilámpákhoz használható vezetékekig minden és hamarosan érkeznek a nagyfelbontású videó továbbítására alkalmas HDMI kábelek is.