CES2009 – megérkeztünk Vegasba

By  | 

Gízai piramisok, new yorki szabadságszobor, Eiffel torony, velencei gondolások mindez egy helyen all-in bekiabálásokkal fűszerezve, igen ez Las Vegas! A szórakoztatóipar fellegvára, a bűnös város. 100 évvel ezelőtt egy kiégett sivatag az élet minden jele nélkül, mára az USA 26. legnépesebb városa. A rengeteg neonnak köszönhetően az űrből a letekintve a Föld legfényesebb metropolisza.

 

És amiért nekünk is érdekes: itt tartják minden év első napjaiban a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítását a CES-t, a gadgetek Mekkáját, ahova minden kütyürajongónak életben legalább egyszer el kell zarándokolnia. Mi már több éve tervezzük, úgy néz ki idén sikerült. Már 2 hónapja megérkezett a hivatalos, hologrammos meghívó, visszaigazoló papír mail és badge, a vízum kötelezettséget is eltörölték, a repjegyet is már november óta szorongatjuk, de eddig nem mertük elkiabálni. Most viszont itt vagyunk Las Vegasban, becsekkolva a szállodába. Megérkeztünk.

A CES 2009 hivatalosan jan.8-11 között zajlik, holnap, 7-e a nulladik nap, a press day, azaz az újságírok napja (és már a bloggereké is! van külön blogger lounge), illetve ma volt a -1. nap, amivel kicsit megcsúsztunk.
Rengeteg embert várnak, a legtöbb hotel teltházas a 3x árak ellenére (amit a konferencia 4 napjára voltak szívesek felszorozni…). Délután a városban nem voltak sokan, de attól még lehet, hogy eltaposnak holnap reggel. Illetve majd elválik, hogy mennyire működik egy kopott digicammel és egy laptoppal az élő tudósítás vagy mennyire leszünk utólagos beszámolóra kényszerítve az esetleges zsúfoltság miatt. Szóval kb. 14-16 óra múlva élőben a CES-ről! Vizzitor does Vegas.