DVD lejátszó a falra – DivX HD

By  | 

A korábban méregdrága Blu-ray lejátszók ára folyamatosan esik, így egyre nehezebb eladni már egy hagyományos lejátszót. Az LG lejátszója letisztult, stílusos megjelenésével és DivX HD minősítéssel próbál kitűnni társai közül. A hangzatos fantázianév helyett csupán megjegyezhetetlen DVS450H kódnéven futó lejátszót ne felejtsük az asztalon, mert nagymamánk könnyen rápakolhat egy fazék tökfőzeléket, ha rezsónak vagy főzőlapnak nézi.

 
A lejátszó egyébként is legjobban a plazma TV mellé, a falra akasztva érzi jól magát. Vízszintesen vagy függőlegesen is fellógathatjuk. A fényes, zongorafekete felület egységét csupán öt érintő gomb és egy rejtett LCD kijelző töri meg diszkréten. A megszokott tálcás megoldás helyett pedig egy a készülék belsejébe süllyedő tolóajtó nyitását követően helyezhetjük be a DVD-t.


A csinos lejátszó fő megkülönböztető jegye még, hogy a DivX HD minősítésnek köszönhetően a DivX filmeket 1080p-re skálázza fel, illetve HDMI kimenettel is rendelkezik. Az IFA 2008 kiállításon bemutatott LG DVS450H a hónap végén várható az európai üzletek polcaira 42 900,- Ft körüli áron.