Livescribe – Okosabb vagy a tolladnál?

By  | 

Lehet-e okosabb a tollunk, mint mi magunk? A Livescribe Pulse Digital Smartpen legalábbis megpróbál az lenni: digitálisan is rögzíti mindazt, amit vele leírunk, diktafonként felveszi a közben elhangzó beszédet vagy hangot, kombinálva pedig audiót játszik le egy bizonyos szövegrészre mutatva.

A PC-re töltve a jegyzeteinket azonnal archiválni lehet, így a visszakereshetőség megoldott, sőt számológép és fordítógép funkciókkal is rendelkezik, és ha egy kis zenei kikapcsolódásra vágyunk, hangjegyeket memorizálva rögtönzött zongoraművet is komponálhatunk vele.

A legújabb fejlemény, hogy béta üzemmódban elindult a Livescribe Pulse-hoz kapcsolódó Application Store, vagyis egy szoftverbolt, amin keresztül számos olyan program tölthető le, amelyek kihasználják az okos toll tulajdonságait. 0-10$-ig tölthető le átlagosan egy-egy alkalmazás, ami többnyire harmadik féltől származik, ők a közzétett ingyenes SDK szoftverkészlettel dolgozhatnak. A szoftverek között találunk játékokat (póker, blackjack, akasztófa), zenei lejátszókat (pl. gitárhoz), illetve fejlettebb szótárprogramokat. Aki már beszerezte a 199$-os (~36.000 Ft-os) smartpen-jét, az innentől kezdhet spórolni az extra tartalmakra.

 

1 hozzászólás