Elegáns híváskijelzős bluetooth óra

By  | 

Nincs rosszabb, amikor boltból szatyrokkal hazatérve fogunk közé szorított kulccsal próbálunk lakásunk ajtaján behatolni vagy hasonlóan lehetetlen helyzetben csörren meg a mobilunk a táska alján vagy valamelyik rejtett belső zsebünkben. Az akciót megszakítva mindent eldobva, kapkodva előhalásszuk, hogy megállapíthassuk, hogy neki most amúgy sem vettük volna fel.

A Sony Ericcson és a Fossil összedugták a fejüket és mindenféle hivalkodó, tolakodó és oda nem illő túldesignolt űrhajós megjelenés és neonzöld villogó LED-nek mellőzésével olyan minden titkosügynök funkciót felvonultató bluetooth-os órát hoztak létre, mely a hétköznapi üzleti életben is hordható marad. A fém szíj és a letisztult hagyományos mutatós számlap is ezen klasszikus megjelenést erősíti. Egyedül az alsó részen található OLED kijelzőn megjelenő ikonok árulkodnak, hogy itt egy időmérő szerkezetnél többről van szó.

Ezen kijelzőn jelenik meg a hívó neve vagy száma, illetve ha új SMS-ünk érkezett a belső zsebünkben lapuló mobilunkra. Bejövő hívás esetén egy gombnyomással lenémíthatjuk, míg dupla kattintással elutasíthatjuk.
A tekerőgomb rövid megnyomásával indíthatjuk ill. szüneteltethetjük az MP3 lejátszós mobilunkban lüktető zenét. A hosszabb nyomvatartás pedig a következő számra ugrik. A harmadik gomb, pedig a menüben történő navigációra használható.

A több mint 10 jelenleg is kapható mobiltelefonnal kompatibilis óra állítólag még karácsony előtt kapható lesz 300 euro (78 000,- Ft) körüli áron. És persze azért nem lehet nem észre venni a sajtófotón keresztül, a bár elmosódott, de tudat alatt tökéletesen belénk égő BMW logót sem. Hivatottabb szemek bizonyára azt is megmondják, hogy a képen még egy Gucci napszemüveg, Armani öltöny és egy Hugo Boss aftershave hirdetés is megbújik, hogy így erősítsék egymás image-ét.