A világ legvékonyabb (7,2 mm) LED monitora

By  | 

Az LG mai sajtótájékoztatója keretében öt új monitort mutatott be az Eiffel-téri MIX-ben (a téren egyébként egy szép nagy koripályát is felfedeztünk). A prezentáción a Best of the Show díj mindenképpen az E90-est illeti, mely 7,2 mm-es vékonyságával a világ jelenleg egyik legkeskenyebb és legkönnyebb SZUPER LED monitorja.

A pengevékony monitor LED-háttérvilágítást, kiemelkedő kontrasztarányt és 2 ms válaszidőt kínál, míg az Image Booster segít a rosszabb minőségű képi tartalmak (pl. Youtube) videók felturbózásában, élvezetessé tételében.

A monitorból pont oldalról csak egy vonalat látni, vékonyabb, mint egy mobil, vastagsága / vékonysága kb. mint egy névjegykártyatartó. Az LG E90 szuper keskeny kialakítása annak is köszönhető, hogy a tápegység és a monitorkábel bemeneti csatlakozója is a talpban kapott helyet. Anyaghasználatát tekintve végre megtörik a műanyag egyeduralma, a keret, a hátlap, a készülékház mind fém. A készülék keskeny kerete, titán ezüst talpa, kifinomult ívei, a légies dizájn bármely ügyvédi irodában, hotel recepció, magánklinikán, tanácsadó cégben vagy más reprezentatív ügyféltérben remekül mutat.

Az E90 további előnye, hogy akár 35%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos CCFL háttérvilágítású LCD monitorok. Ezenfelül a gyártáskor használt veszélyes-anyag (pl. halogén és higany) tartalmat is csökkentette az LG a környezetvédelem és fenntartható fejlődés érdekében. A gyártó legújabb E90-es monitorát egyébként a CES2011-en a számítógép perifériák kategóriában innovációs díjjal ismerték el. Az LG E2290V monitor már kapható Magyarországon, ajánlott árcetli: 89 990,- Ft


Folytatás a tovább után (E60, E81, IPS1, IPS6)…

Az E60 széria 12,9 mm keskeny, így szuper vékony kivitelével került a SZUPER LED kategóriába. Az E60 szériába tarozó Full HD (1920x1080p) felbontású monitorok a LED-technológia adta nagyteljesítményű, fejlett képminőséget és számos szórakozási funkciókat kínálnak. A készülék 5ms gyorsaságú válaszidőt, mega kontrasztarányt (5M:1) és fejlett csatlakozási lehetőségeket (HDMI, DVI-D, D-sub) nyújt. A kiemelkedő kontrasztarány láthatóan mélyebb sötét és fényesebb világos színeket jelenít meg. Az E60 elegáns megjelenése több ponton is visszaköszön, így például a kék jelzőfényben, az áttetsző állítható talpban, a keskeny keretben és a letisztult egyenes vonalvezetésben. Az E60-as széria 18,5-23” közötti méretekben lesz elérhető 59 990,- Ft-tól.

Az E81-ben található SUPER+ felbontás vívmánya, hogy az eredetileg a hagyományos (nem HD) tartalmakat HD felbontáshoz hasonló minőségűvé alakítja át. Az LG SZUPER LED technológiájának és talpba vezetett csatlakozóknak hála (EZ cabling) az E81-es monitorcsalád is irigylésre méltó 11,9 mm-es karcsúsággal büszkélkedhet. Az elegáns és kifinomult megjelenést a titán talp és a krómozott nyak szavatolja. 

A legdurvább színeket, képminőséget messze az IPS paneles monitorok produkálták. Az LG új generációs IPS1 és IPS6 monitorai a LED-háttérvilágítást ötvözik az IPS panellel. Az IPS technológia azzal nyer egyre növekvő figyelmet, hogy csökkenti a szem fáradását. A prémiumkategóriás IPS panelekkel az LG IPS1 és IPS6 monitorai stabil színeket és egyenletes fényerőt biztosítanak bármely látószögből – így ezek a termékek ideálisak videószerkesztéshez és grafikai munkákhoz, filmnézéshez és játékhoz. Az IPS6 sorozat tovább csökkentette a GtoG (GraytoGray – szürkétől szürkéig) válaszidő-különbséget, ami azt jelenti, hogy a felhasználók szeme huzamosabb idő után sem fárad el, ha IPS kijelzőt néznek. Az IPS1 sorozatot kifejezetten professzionális használatra tervezte az LG; ergonomikus kialakítása ideális a munkavégzéshez. A 110 mm-es magasságában állítható talp elfordítható, dönthető és forgatható így a felhasználók saját igényeiknek megfelelően állíthatják be a monitor képernyőjét. Az IPS1 monitor beépített hangszórókkal is büszkélkedhet. A LG IPS1 és IPS6 monitorcsaládok az év során kerülnek forgalomba a hazai piacon.