Regen Reverb – fénnyel szól

By  | 

A san francisco-i startup, a Regen fénnyel hajtott és felettébb dizájnos töltő és dokkoló koncepciókkal robbant be a köztudatba. Elsőként a ReNu (gondolom az újrahasznosítható energiára utal) moduláris panelje jelent meg, ez szolgált a következőként bemutatott iPod dokkoló alapjául is.

Legújabb bejelentésük a Reverb, egy szintén fényenergiával működő audioeszköz, viszont ez már erősen a prémium kategóriát képviseli. Teljesen feltöltött állapotban 12 óra folyamatos zenelejátszást biztosít, igaz ha a szomszédokat nem kímélve teljes hangerőn üvöltetjük, akkor 4-5 óra után megadja magát. Napon, kültéren 20 óra, míg a lakásban gyengébb fényviszonyok mellett 40 óra szükséges a teljes feltöltődésig.

Az attraktív megjelenésű, közel egy méter magas iPod dokkoló torony egy integrált fotovoltaikus panel közreműködésével alakítja elektromossággá a napenergiát. A zongoralakk fekete dokkoló a felső részén lévő háttérvilágított LCD kijelzőn szolgáltatja az infókat, mint például a töltöttség szintjét, hátralévő időt, illetve hogy napenergia vagy vezetékes üzemmódban használják-e éppen. Sőt egy szmájlival vagy lefelé görbülő szájú ikonnal visszajelzést ad energiafelhasználási szokásainkkal kapcsolatban. A 60 watt összteljesítményű rendszeben egy-egy 35×50 cm méretű lapos hangszóró (flat panel), illetve egy 15×23 cm-es mélynyomó található, mely a gyártó állítása szerint fantasztikusan szól, persze erről nem tudtunk sajnos személyesen meggyőződni, sőt más sem, mivel a Reverb egyelőre csak előrendelhető. Nem is akármennyiért… A 2010 Húsvétja körül érkező környezetbarát kütyün egy $2299-os (425 000,- Ft) árcetli figyel. Cserébe a ReNu és az arra épülő kisebb modell ennek tizedrészéért elérhetőek.