Dell Crystal – 22 collos designmonitor

By  | 

A Dell már hetek óta incselkedik legújabb csupa fém és üveg design monitorjával különböző kiállításokon, ahol mindenkivel megetette, hogy csak egyedi prototípusról van szó. Természetesen mint minden nagy gyártó a legnagyobb durranásokat a Dell is a CES2008-ra tartogatta, ahol bejelentette, hogy pár nap múlva már a polcokon a futurisztikus gyönyörűség.

A 22 collos Dell Crystal leginkább megjelenésében, mintsem technikai újításaiban bomba, de azért a 2000:1-hez kontraszthoz társuló 1680×1050-es felbontásra, a 2 ms reakcióidőre vagy a 98%-os színreprodukcióra sem lehet panasz.

Ránézésre viszont már korántsem egy átlagos 22 collos megjelenítőről van szó. A minden részletében alaposan kidolgozott megjelenítőt egy 4mm vastag, széles edzett üvegkeret határolja, melybe szinte UFO-ként lebeg a 4 hangszórós rendszer, melyhez az asztal alatt külső mélynyomó is csatlakoztatható, hogy gyomrozós basszusokban se legyen hiány. A keret felső peremének közepén egy rejtett web kamera figyel küklopszként, az alsó peremen pedig a hangsúlyos, de szintén letisztult designba illő érintőgombokat találjuk, melyek az áttetsző üvegkeret miatt hátulról is látszanak. Apropó hátulról! A Dell Crystal lábai és hátsója sem okoznak csalódást:

A kijelző természetesen megfelel az elterjedt szabványoknak, DVI bemenettel és HDCP-s HDMI porttal is rendelkezik.
A hi-tech külsőt nem adják ingyen, pontosan egy olcsóbb kategóriás 19-es monitor árával (50-60e Ft-tal) kell többet fizetnünk a Crystal-ért, mint egy azonos paraméterekkel rendelkező klasszikus 22-es Dell LCD-ért. A Dell Crystal-on $1199-os (199 000,- Ft) árcetli figyel. Őszintén én többre számítottam, amikor először megláttam.