Instant penthouse – Loft cube

By  | 

Teleknek megteszi egy belvárosi 6 emeletes teteteje. A cég ígérete szerint 4 napon belül helikopterrel "házhoz" szállítják és installálják (videó). De ha már helikopterrel érkezik miért állnák meg a háztetőnél? Repítsük fel egy sziklaszirtre vagy pottyantsuk le egy szigetre (vagy A Sziget-re – sátor helyett).

A LoftCube minimál, bárhol könnyen és gyorsan felállítható lakódoboza körpanorámás, szinte minden oldalról üveg határolja és frappáns megoldásokat vonultat fel belül is. A hatékony területkihasználás miatt az összes lakás funkció egy térben helyezkedik, csak vékony térelválaszók szeparálják el a fürdőt a konyhától vagy a szobától. A vízvezetékekkel is takarékoskodtak, így a közös fal két ellentétes oldalán elhelyezkedő mosdó és mosogató közös áthajtható csappal rendelekzik. Hasonló megoldás található a fürdő és a nappali térhatárolóján, ahol a zuhany egy könnyed mozdulattal átfordítható a nappaliba, ahol a sziklakertet locsolhatjuk meg vele.

A fürdőben, zuhanyzóban nem járólapon vagy megviselt linóleumon, hanem hófehér kavicságyon lépkedhetünk, ami a reggeli talpmasszázs mellett azzal az előnnyel is szolgál, hogy akár milyen durván is pancsolunk sohasem fog a fürdőben bokáig állni a víz. Természetesen az urbánus lakódoboz teljesen testreszabható, egyedi igényeket is figyelembe vesznek a tervezők. Mondjuk a website-on bemutatott futurisztikus kéróban a WC-t pont nem találjuk. Talán az is egyedi igény lenne?

A 39nm-es verzió konyhával és fürdővel 109 000 juró (29,9m Ft), míg az eggyel nagyobb 55nm-esért 144 000 jurót (39m Ft) kell kicsengetni. Akárhogy is számolok ez azért 750e Ft-os nm ár, ennyiért azért fix lakásokból is elég jó a választék (bár lehet, hogy nem Németországban). És tartok tőle, hogy ebben a "telek" ár és a helikopteres házhozszállítás sincs még benne.