Navigációs táblagép a Samsungtól: SENS-240

By  | 

Ha még nem sokalltunk be a táblagépekkel, akkor itt a Samsung legújabb fejlesztése, a SENS-240, ami azért kicsit más koncepció mentén készült, mint például a Galaxy Tab. Itt a navigációs funkción van főleg a hangsúly, éppen ezért inkább elsősorban hibrid autókba szánják.

A 7 inch-es tablet használható sima GPS-es navigációs rendszerként, de igazán akkor lehet kihasználni a képességeit, ha Bluetooth-on összekötjük más Android-os okostelefonnal, illetve táblagéppel, hiszen így ezek egyfajta távirányítóként fognak funkcionálni, a SENS-240 pedig másodlagos kijelzőként működhet, amíg többek között hangokat, videókat, adatokat szívhatunk le a mobilról. Az azért érdekes kérdést vet fel, hogy a sofőrnek mikor lesz ideje vezetés közben a SENS-240-t mondjuk a Samsung Galaxy S-ével Bluetooth-on összekapcsolni és irányítani, miközben 130-al hasít az autópályán.

Mindenesetre a 256 Mb-os belső memóriával és 1,43 GHz-es processzorral elég gyors működést feltételezhetünk, az ígéretek szerint még 3D-s térképek megjelenítésére is alkalmas lesz, sőt 800 x 480 pixeles felbontás mellett még filmezhetünk is rajta, ha nagyon unalmas lenne az út. A SENS-240 ára még nem ismert, annyit azonban tudni lehet, hogy egyelőre csak Koreában jelenik meg.

4 hozzászólás

 1. watta

  2011. május 8. vasárnap at 18:40

  azért ilyen csajokkal reklámozni…

 2. M

  2011. május 8. vasárnap at 19:47

  Ennek mi köze van a hibrid autókhoz?
  Mi értelme van egy kocsiban egy érintőkijelzős telefonnal távvezérelni egy érintős tabletet?
  1. úgy is eléred
  2. ha nem éred el, akkor a kormányon lévő gombok úgy vannak kitalálva, hogy lenézés nélkül tudd hova kell nyomni, ami egy érintős telefonnal kapásból lehetetlen, de még el is kell engedned hozzá a kormányt.
  Most ez a cucc vagy nem jó semmire, vagy a kedves szerkesztőknek nem sikerült megérteni/átadni a lényeget.

 3. szenyo

  2011. május 9. hétfő at 15:29

  “Samsung Galaxy S-ével Bluetooth-on összekapcsolni”

  Bluetooth-os kihangosítóknál is így van szerinted? Tudod, ha pároztatod, akkor magától összekapcsolódik…

 4. Why?

  2011. május 13. péntek at 16:09

  Mégis, mi a probléma a csajokkal?