Kevláros kosarascipők a Nike-tól – az űrbe repítenek!

By  | 

Kosarascipőkben a Nike mindig is a csúcsminőségre törekedett, az Air Jordan széria után ezúttal az Elite Series brand-re keresztelt sportcipőkkel igyekeznek a profik igényeinek megfelelni.

A szériába háromféle cipő tartozik (Lebron 9, Kobe VII és Hyperdunk), mindegyikük közös jellemzője, hogy szénszálas és kevlár betétekkel vannak felturbózva. A leginkább űrtechnológiában használatos anyagoknak köszönhetően a sportcipők azonkívül, hogy flexibilisek maradnak, rendkívül könnyűek és mégis erősek lesznek, amit bizonyít az is, hogy míg a sima műszálas/műanyag borítású cipők anyaga 30%-nyit is tágulhat illetve nyúlhat használat közben, addig a kevláros anyagból készült lábbeli még 1%-nyit sem.

A kevlárt a Nike még a saját Flywire technológiájával is kombinálta, ez lényegében a cipő felső részén lévő vékony rácsos anyag, ami segít fixen tartani a bokát, sőt hogy a cipő nyelvrésze is megfelelően rögzítve legyen, még a cipőfűzőbe is kevlárt nyomattak, nehogy már pont az a rész maradjon ki a szórásból.

Az acélnál is erősebb anyag úgy látszik nem dobta meg annyira az előállítási költséget, az Elite Series cipők közül legalábbis a Lebron-t „csak” 250 dollárért, a Kobe VII-t és a Hyperdunk-ot pedig 200 dollárért vesztegeti a Nike (~47.000 illetve 59.000 Ft).


2 hozzászólás