Cigarette AMG: 160 km/h-val hasít a vízen az elektromos SLS

By  | 

Tavaly ősszel a Paris Motor  Show-n mutatták be minden idők legizmosabb elektromos meghajtású autóját. A brutális Mercedes-Benz SLS AMG-ben a négy elektromotor összteljesítménye 751 lóerő, 1000 Nm csúcsnyomaték mellett.

A párizsi bemutató óta nem kellett sokat várni ahhoz, hogy a rettenet motor egy vízijárműbe is bekerüljön. A Cigarette Racing már egy ideje jóban van a Mercedes-szel, így nem volt kérdéses, hogy milyen járgányba kerüljön az egyedülálló elektromos meghajtás. A pár napja zárult Miami International Boat Show-n (2013. február 14-18.) leleplezték a Cigarette AMG Electric Drive powerboat koncepciót.

Az SLS AMG inspirálta 38 láb hosszú (kb.11 méter) szuperhajóba négy helyett 12 darabot pakoltak az egyenként 138 kW teljesítményű @ 250 Nm nyomatékú elektromotorból, így összesen 2220 lóerő és 3000 Nm tolja előre a hajótestet, mely akár 160 km/h sebességgel hasítja a hullámokat, ami valljuk be vízen azért nem rossz teljesítmény. Teszi mindezt károsanyag-kibocsátás nélkül, persze illik nem megfeledkezni, az elektromos áram előállítása során keletkezett emisszióról.

2 hozzászólás