Panasonic házi 3D – fotó, videó

By  | 

A Panasoninc egyidőben mutatta be  4/3-os 3D objektívjét valamint a hamarosan sorozatgyártásba kerülő 3D mozgókép rögzítésére alkalmas camcorderét a HDC-SDT750 –est.

A Micro 4/3 formátumú cserélhető objektív kompatibilis a standard G szériás Lumix-szal, ami azt jelenti, hogy a gyártó bármely ebbe a kategóriába eső új gépe egy gyors firmware frissítést követően képessé válik sztereó fotók rögzítésére. A rendkívül kompakt ikerlencsés objektívek karácsony körül jelenthetnek meg, de első körben csak a japán boltok polcain.

A Panasonic közel másfél évvel ezelőtt, elsőként jelentette be full HD 3D kameráját, az akkori árcetlit nem ismerjük, de a célközönség a Hollywoodi filmiparból került ki, így biztos sok nullára végződött. A frissen bemutatott HDC-SDT750-esel viszont az átlagember számára is elérhetővé válik a 3D mozgóképrögzítés, bár kérdés, hogy mennyire nevezhető átlagembernek, akinek már csak ez hiányzik otthonról. A kütyü egyébként  még gyerekcipőben jár, hiszen a 3D mód egy 3D konverter objektív felpattintásával érhető el, mely a dual lencséjével szétdobja a képet jobb és bal félre, melyet egy standard 1080p szenzor rögzít, így a felbontásban némi kompromisszumot kell kötni a full HD rovására, hiszen csak a fele pixelszám áll rendelkezésre, azaz 960x1080p felbontású videót tudunk csak rögzíteni (1920x1080p helyett).  Így minden bizonnyal az Avatar II-t nem ezzel fogjuk leforgatni, azonban a gyerkőc születésnapján 3D gyertyafújás vagy térbeli lagzi rögzítésére több, mint remek lesz. Októberben érkezik  $1400-os árcetlivel (299 000,- Ft)
Mind a fotók, mind a videók korrekt visszanézésére persze nem árt egy 3D TV-t beszerezni, különben semmi értelme, bár egyelőre még azzal együtt sem sok.