Samsung B&O Serenata zenemobil

By  | 

A Samsung és a Bang & Olufsen együttműködésének első gyümölcse a 2005-ben bemutatott Serene néven futó mobiltelefon volt. Két év csend után egy újabb mobillal álltak elő, mely a Serenata fantázianevet kapta és Samsung SGH-F310-ként lesz elérhető.

A partnerek állítása szerint egy duplafunkciós készüléket kapunk, mely a Samsungnak köszönhetően egy csúcskategóriás mobiltelefon, míg a B&O-nak hála egy kompromisszumok nélküli MP3 lejátszó is egyben, így nem meglepő a 4GB-os háttértár sem. A sztereó hangszóró, illetve a precízen kifejlesztett akusztikus hangzás és az ICEpower kombinációja révén mobilból eddig még nem hallott hangminőségre számíthatunk, ígérik a gyártók. A zenemobil MP3-ak mellett MPEG4 lejátszására is képes, 5,6 cm képátlójú 240×240 felbontású kijelzővel rendelkezik, emellett ismeri az UMTS, EDGE és HSDPA technológiákat is. 
A letisztult design egyik meghatározó eleme a korong alakú navigációs gomb, melynek mozgatásával minden fontos funkció elérhető, mint például a tárcsázás, az sms írás vagy éppen az MP3-ak lejátszása. A kijelző telefonáláskor kék színű, míg zenehallgatás alatt vörösben izzik.  Zenélés közben a kijelzőn megjelenik az éppen lejátszás alatt lévő album borítója is.
A zenemobil még karácsony előtt érkezik 275 000,- Ft körüli áron.