Jumbo Jet szimulátor a kisszobában

By  | 

A repülő megszállott John Davis megépítette a kisszobában álmai játékát egy Boeing 747-es életnagyságú pilótafülkéjét, ahol szélvédőt kilenc LCD monitor helyetesíti, a műszerfal mögött pedig az egyik legdurvább szimulátor dolgzik.

A pilótafülke megépítése 8 évbe, 15000 fontba (5,4 M Ft) és egy válásba fájt, de John elégedett a végeredménnyel. Éppen most szállt fel a New Yorki-i reptérről erős turbelenciában, belövi a robotpilótát és kimegy egy kicsit füvet nyírni, majd jó pár óra múlva Heathrow-hoz közeledve visszaül a bőrfotelbe, hogy puhán letegye a gépet. Ha nagyon beleéli magát, akkor a képzeletbeli utasoknak bemondja, hogy merre járnak és a célállomáson milyen időre számíthatnak.

Az arc egyébként egy ex-grafikus, akinek igazából csak sárkányrepülőre van jogsija, most viszont már a szimulátor bérbeadásával keresi a kenyerét: 1 óra 35 000,-Ft, egy 3 órás oktatás, kiképzés pedig 79 000,- Ft-nyi angol fontba kerül.

A szoftver tudja a teljes világtérképet, légifolyósokat és képes szimulálni bármilyen időjárást, esőt, vihart, havazást, ködöt, turbulenciákat. Sőt valós idejű időjárás adatok alapján úgy repülhetünk be egy-egy utat, hogy a képernyőn az éppen aktuális időjárás viszonyok köszönnek vissza.
A 90 gomb, kapcsoló, tolókar mindegyike a valóságnak megfelelően működik és reagál, a surround rendszer pedig visszadja a gép és hajtóművek hangját is, hogy teljes legyen az érzés. Boeing 747 szimulátor